Papa: Podijelimo najljepšu vijest, onu o susretu s Isusom

Papa Franjo je u današnjem nedjeljnom nagovoru, 14. travnja, potaknuo vjernike na razmišljanje o važnosti dijeljenja svoje vjere s drugima, ali i onih stvarnosti koje dotiču ljudski život u dobru i u zlu, a mogu biti od pomoći

Papa Franjo je u današnjem nedjeljnom nagovoru potaknuo vjernike na razmišljanje o važnosti dijeljenja svoje vjere s drugima, ali i onih stvarnosti koje dotiču ljudski život u dobru i u zlu, a mogu biti od pomoći.

U osvrtu na današnje evanđelje koje vraća na uskrsnu večer i susret dvojice učenika s Isusom na povratku iz Emausa rekao je da se u izražavanju radosti njihova iskustva Isus ukazuje cijeloj zajednici apostola okupljenih u dvorani Posljednje večere. „Isus dolazi upravo u trenutku dok jedni s drugima dijele priču o susretu s njim. To me potiče na razmišljanje kako je lijepo dijeliti vjeru. Taj odnos navodi na razmišljanje o tome: važnost dijeljenja vjere u uskrslog Isusa”, rekao je Papa. Primijetivši da smo svakodnevno obasuti bezbrojnim porukama od onih koje su beskorisne ili zadaju bol, do pozitivnih i konstruktivnih vijesti od kojih se bolje osjećamo naglasio je da je lijepo dijeliti s drugima stvarnosti koje su, u dobru i u zlu, dotakle naše živote, tako da pomognu drugima. Pritom je rekao da je često teško govoriti o najljepšoj stvari o kojoj se može govoriti, a to je susret s Isusom.

„Svaki bi od nas mogao mnogo o tome reći, i vidjeti kako nas je Gospodin dotaknuo i to podijeliti, ne zato da držimo lekciju drugima, nego zato da dijelimo jedinstvene trenutke u kojima smo Gospodina doživljavali živim, bliskim, Gospodina koji je rasplamsao radost u srcu ili obrisao nam suze, Gospodina koji je prenosio povjerenje i utjehu, snagu i polet, odnosno oproštenje, nježnost. Te susrete koje je svatko od nas imao s Isusom, valja podijeliti s drugima i prenositi. Važno je to činiti i u obitelji, u zajednici, s prijateljima. Baš kao što je dobro govoriti o dobrim nadahnućima koja nas usmjeravaju u životu, o dobrim mislima i osjećajima koji nam mnogo pomažu ići naprijed, kao i o trudu i naporu koji ulažemo da bismo razumjeli i napredovali u životu vjere, pa možda i zato kako bismo se pokajali i vratili se na pravi put. Ako to učinimo, Isus će nas, baš kao što se dogodilo učenicima iz Emausa na uskrsnu večer, iznenaditi i učiniti naše susrete i našu okolinu još ljepšom”, rekao je Sveti Otac.

Potaknuo je vjernike da se pokušaju prisjetiti osobnog susreta s Isusom i da se zapitaju jesu li to iskustvo podijelili s drugima kao i jesu li bili zainteresirani čuti nešto tako od drugih. Papa je na kraju zaželio da nam Majka Božja pomogne dijeliti s drugima vjeru kako bi naše zajednice postale mjesta susreta s Gospodinom.

Označeno u