Papa uputio apel za oslobađanje talaca i ulazak humanitarne pomoći u Gazu

U apelu na kraju opće audijencije u srijedu 25. listopada Papa se ponovno osvrnuo na dramatično stanje na Bliskom istoku i podsjetio na Dan posta, molitve i pokore, 27. listopada, kada će moliti za mir u svijetu, prenosi Vatican News.

Dramatično stanje na Bliskom istoku i dalje je u mislima i riječima pape Franje. Na kraju opće audijencije ponovno je uputio apel za mir u Izraelu i Palestini, u Ukrajini i u cijelom svijetu.

„Potičem oslobađanje talaca i ulazak humanitarne pomoći u Gazu. Nastavljam moliti za sve koji pate, i nadati se putovima mira na Bliskom istoku, u napaćenoj Ukrajini i na drugim područjima ranjenima ratom“, rekao je Papa.

Sveti Otac potom je podsjetio da je u petak, 27. listopada Dan posta, molitve i pokore, te da će se u 18 sati okupiti u Bazilici svetoga Petra na molitvi za mir u svijetu. U pozdravu hodočasnicima portugalskoga jezičnog područja, Papa je Gospi povjerio hitnu potrebu mira.

„Nemojmo dopustiti da oblaci sukobā skriju sunce nade. Štoviše, povjerimo Gospi hitno potreban mir kako bi se sve kulture otvorile nadahnuću sklada Duha Svetoga“, potaknuo je Sveti Otac.

 

Označeno u