Papa uskliknuo „dobro!“ na hrvatsku zbirku dječjih radova FOTO: OSSERVATORE//S. IVANA MARGARIN URUČILA PAPI ZBIRKU DJEČJIH RADOVA

Papa uskliknuo „dobro!“ na hrvatsku zbirku dječjih radova

Papa Franjo primio je u subotu 3. lipnja u audijenciju članove Opće skupštine Papinskih misijskih djela, a tom prigodom mu je nacionalna ravnateljica PMD u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin darovala „Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika“ objavljenu povodom 180. obljetnice utemeljenja Djela svetog djetinjstva, javlja IKA.

S. Ivana rekla je Papi da mu s veseljem daruje zbirku dječjih likovnih radova, na hrvatskom i talijanskom jeziku, kojima su djeca u slici i riječi izrazili što za njih znači da je Djelo svetog djetinjstva „papinsko“. Papa je zadovoljno prolistao zbirku, pohvalio hrvatsku djecu i uz osmjeh uskliknuo na hrvatskom jeziku „dobro!“ S. Ivana je nadodala je da joj je osobito drago da je tu i kao članica Družbe Kćeri Božje ljubavi čija je utemeljiteljica, Franziska Lechner, imala veliku ljubav prema misijama. Nakon što je Papa iskazao zanimanje za prisutnost sestara Kćeri Božje ljubavi u njegovoj rodnoj Argentini, s. Ivani poklonio je krunicu.

„Šarena zbirka malih misionara, velikih umjetnika“ obuhvaća 166 likovnih radova djece predškolske i školske dobi diljem Hrvatske. Zbirka je realizirana zahvaljujući prvotnom poticaju s. Vinke Marović kojoj duguje i idejno rješenje kao i teološku recenziju tekstova. Akademska slikarica Iris Mihatov Miočić dala je svoj stručni umjetnički osvrt, prijevod na talijanski jezik napravila je gđa Branka Patafta dok je radove prikupila i sortirala gđa Vlatka Bakran Burić. Urednica zbirke je s. Ivana Margarin.

Označeno u