Papin Angelus: Pokažite kako je lijepo ljubiti Gospodina

U nedjeljnoj molitvi Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo je istaknuo da nas Isus potiče da svojim životom i radošću svjedočimo kako je lijepo ljubiti Isusa, naglasivši nam da naviještanje Evanđelja nikada nije "izgubljeno vrijeme"

Nagovor prije današnje molitve Angelusa papa Franjo posvetio je pozivu prvih učenika. Isus je pristupio nekim mladim ribarima i poziva ih da Ga slijede kako bi ih učinio "ribarima ljudi". "To nam govori nešto važno: Gospodin nas voli uključiti u svoje djelo spasenja, želi da surađujemo s Njim, da budemo odgovorni i preuzmemo ulogu protagonista."

"Donositi Božje spasenje svima bila je najveća sreća za Isusa, njegovo poslanje i smisao dolaska među nas te njegov odgovor na Očevu ljubav", naglasio je Sveti Otac te upozorio: Navješćivanje Evanđelje nije gubljenje vremena: to je oslobađanje od sebe samih pomažući drugima da budu slobodni; to znači postati boljima pomažući drugima da budu bolji!

Na kraju nagovora Papa se zapitao: "Kad molim, zahvaljujem li Gospodinu što me pozvao činiti druge sretnima? Želim li nekome pomoći svojim svjedočanstvom i svojom radošću kušati kako je lijepo voljeti Isusa? Neka nam Djevica Marija pomogne uživati u radosti Evanđelja!"

Nakon Angelusa Papa je podsjetio da će krajem ove godine započeti proslava Jubileja: Molim vas da pojačate svoju molitvu kako bismo se pripremili da dobro proživimo ovaj događaj milosti i iskusimo snagu pouzdanja u Boga. Zato danas započinjemo Godinu molitve, odnosno godinu posvećenu ponovnom otkrivanju velikih vrijednosti i apsolutne potrebe za molitvom, od molitve u osobnom životu do molitve u životu Crkve i molitve u svijetu. U tome će nam pomoći i materijali koje će pripremiti Dikasterij za evangelizaciju.

Spominjući da se nalazimo u tjednu molitve za jedinstvo kršćana, Papa je pozvao da se ne umorimo zazivati Gospodina za mir u Ukrajini, Izraelu, Palestini i u mnogim drugim dijelovima svijeta.

Od nedostatka uvijek pate najslabiji, pritom mislim na malene, na mnogu ozlijeđenu i ubijenu djecu, na one lišene ljubavi, snova i budućnosti. Osjećamo odgovornost moliti za izgradnju mira za sve njih. S tugom sam primio vijest o otmici grupe ljudi na Haitiju, uključujući šest redovnica. Dok pozorno molim za njihovo oslobađanje, molim za društveni sklad u toj zemlji i pozivam sve da stanu na kraj nasilju koje uzrokuje toliko patnje dragom haićanskom narodu.

Označeno u