Papino putovanje u Dubai otkazano na zahtjev liječnika

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni objavio je 28. studenog kako su liječnici savjetovali da Sveti Otac otkaže putovanje u Dubai koje je bilo predviđeno od 1. do 3. prosinca povodom održavanja konferencije o klimatskim promjenama COP28, izvještava Vatican News.

Papa Franjo od 25. studenog boluje od blage gripe s upalom dišnih puteva. „Iako se opća klinička slika Svetog Oca popravila u odnosu na stanje gripe i upale dišnih putova, liječnici su zamolili papu da ne putuje sljedećih nekoliko dana u Dubai povodom 28. Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama”, priopćio je ravnatelj Bruni.

Nadalje, „papa Franjo je s velikim žaljenjem prihvatio zahtjev liječnika i putovanje je otkazano”. No, s obzirom da „Papa i Sveta Stolica ostaju voljni sudjelovati u raspravama koje će se odvijati sljedećih dana, načini na koje se to može provesti bit će definirani što je prije moguće”.

Papa Franjo trebao je krenuti 1. prosinca u Dubai te je idućeg dana na konferenciji trebao održati govor. Također je bilo predviđeno otvaranje „Faith Pavillona” (Paviljona vjere), unutar prostora Expo Cityja. Papa Franjo bio bi prvi Petrov nasljednik koji bi sudjelovao na Konferenciji stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, piše Vatican News.

 

Označeno u