Poruka kardinala Parolina sudionicima koncerta „Progledaj srcem“

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin uputio je poruku sudionicima duhovno-glazbenog koncerta „Progledaj srcem“ koji je održan u subotu 5. lipnja u Zagrebu. Poruku kardinala Parolina pročitanu tijekom koncerta prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji,

drago mi je što vam se mogu obratiti u ovom trenutku radosti i slavlja svojstvenome mladima, a koje ne bi trebalo nedostajati ni nama starijima. Duhovno smo povezani i zajedno plovimo u istoj lađi. Znate koliko je uzburkano današnje more i kroz koliko opasnosti i iskušenja prolazimo. U ovom olujnom moru Uskrsli Krist nam govori: ‘Ne bojte se, ja sam s vama u sve dane!’ . Njegove riječi za nas su izvor nade, snage i radosti.

Sveti Otac, čije vam pozdrave prenosim i koji je s oduševljenjem primio vijest o vašem duhovskom bdijenju kroz molitvu i glazbu, podsjeća nas da radost evanđelja ispunja srce i čitav život svakog onog koji susretne Isusa. Stoga, dragi mladi, dopustite se osvojiti njegovim pogledom koji je pun ljubavi i koji nas poziva na susret, na djelovanje, na blagost, na zajedništvo. Dok okupljeni u vjeri zahvaljujete za darove koje ste primili od Oca nebeskoga, posebno za dar Duha Svetoga, Gospodin Isus vas poziva da gledate na svijet, i na braću i sestre, s otvorenim srcem, koje je ispunjeno nadom.

I ne zaboravite da je značajka mlade osobe sanjati velike stvari, tražiti široke obzore, odvažiti se na nešto veće, imati želju da osvoji cijeli svijet, znati prihvatiti zahtjevne izazove i htjeti dati najbolje od sebe, kako bi se izgrađivalo nešto bolje. Zato obnovljeni u Duhu, hrabro hodite u novosti života pronoseći dobrotu Gospodnju u svijetu kojemu su potrebni svjedoci Kristove ljubavi.

Sveti Otac, papa Franjo, zazivajući na sve vas zagovor Majke Božje od Kamenitih vrata i bl. Alojzija Stepinca, želi da vas događaj, u kojem sudjelujete, potakne na naviještanje radosti koju nosite u srcu te dok vam udjeljuje svoj blagoslov ujedno moli da ustrajete u molitvi za njega.

Kardinal Pietro Parolin,

državni tajnik Njegove Svetosti

 

Označeno u