VIDEO Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Papa Franjo uputio je na redovitoj općoj audijenciji u srijedu, 21. rujna pozdrav hrvatskim hodočasnicima, a posebno vjernicima Vojnog ordinarijata.

Radosno pozdravljam hrvatske hodočasnike, osobito vjernike Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj: članove Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva branitelja kao i članove Vatrogasne zajednice, zajedno s njihovim obiteljima, u pratnji biskupa Vojnog ordinarija i svećenika. Dragi prijatelji, hodočašće koje trenutno vršite povodom dvadeset i pete obljetnice Vojnog ordinarijata, neka vam dade obnovljenu nadu i radost vjere, kako biste mogli nastaviti davati dragocjen doprinos vašega rada u društvu u kojemu živite. Neka vas na vašemu putu prati stalni zagovor Blažene Djevice Marije. Neka do svih vas doprije i moj blagoslov. Hvaljen Isus i Marija, rekao je Papa u svome pozdravu hrvatskim hodočasnicima koji su sudjelovali na redovitoj općoj audijenciji srijedom.

Nakon što je Papin pozdrav pročitan na hrvatskom Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ i Policijska klapa „Sveti Mihovil“ otpjevale su marijansku pjesmu Zdravo, Djevo za što su dobile pljesak nazočnih hodočasnika iz raznih svjetskih zemalja. (1:06:10)

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima pogledajte na 1:04:15

Označeno u