PAPA FRANJO HRVATIMA Naučite opraštati kao što je opraštao sv. Leopold Mandić

Povodom 40. godišnjice kanonizacije hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića, u jednoj stanci zasjedanja prve sesije XVI. redovite opće skupštine Biskupske sinode u Vatikanu, papa Franjo u kratkom susretu s pomoćnim biskupom Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. Ivanom Ćurićem uputio je kratku video poruku svim vjernicima Crkve u Hrvata, javlja IKA.

“Hrvatski narode pozdrav Vam i moj blagoslov. Na ovaj dan, godišnjicu kanonizacije malenog Leopolda Mandića velikog srca, naučite opraštati sve kao što je on opraštao. Hvala”, rekao je Papa u svom pozdravu.

Papa Ivan Pavao II. na današnji dan 1983. godine proglasio je franjevaca kapucina Leopolda Bogdana Mandića svetim. Istaknuo je kako je uvijek bio spreman i nasmijan, razborit i uljudan, smjerni učitelj i strpljivi duhovni savjetnik. Prepoznajući njegovu ispovjedničku ulogu papa Franjo je sv. Leopolda, uz Padra Pija, odredio i jednim od zaštitnika Jubileja Milosrđa 2015.-2016. godine. Sveti Leopold u novije vrijeme zaštitnik je onkoloških bolesnika, a njegovo se svetište nalazi u Padovi.