Međugorje - Mir, tišina i molitva

Veliki Božji plan, o kojem nam Gospa govori u međugorskom porukama, ostvaruje se, pa i u vrijeme pandemije koronavirusa.

Sjećate li se Gospinih riječi iz prvih dana međugorskih ukazanja kada je otkrila razlog svog dolaska u Međugorje?

Kazala je da nam je došla reći da Bog postoji i da nas puno ljubi. Tada je na ovim prostorima vladao komunistički režim koji je pokušao ušutkati Gospin glas i zatvarao ljude koji su glasno živjeli svoju vjeru. Danas vlada pandemija koronavirusa koja je ušutkala nas i stavila nas svih u karantenu.

Međugorje je uronjeno u mir', tako ga je sada opisao nadbiskup Henryk Hoser. Uronjeno je u Marijinu šutnju. Ima jedan naziv koji otkriva tko je Marija. Marija je Majka šutnje. Svako iskustvo Božje blizine dolazi u tišini, u šutnji.

Kroz Marijinu šutnju događale su se najveće tajne našega spasenja. U tišini rađaju se snovi, događaju velike stvari, ostvaruju Božji planovi. Ima tišina kojih se sjećamo više nego najljepših riječi. Ništa značajno nije došlo iz velike buke. Tako i sada, dok Međugorje živi obavijeno tišinom, u samoći, bez hodočasnika, uronjeno u Marijinu šutnju, iščekuje trenutak svoje slave i uskrsnuća. I dok čeka, ostanimo u tišini osluškivati bilo Gospinog srca koje kuca za sve nas.

Majko šutnje, moli za nas!