MEĐUGORJE - Nada za cijeli svijet u vrijeme pandemije

Od 1981. godine otkako se po svijetu pronio glas da se u jednom malom hercegovačkom mjestu ukazuje Gospa prošli su milijuni hodočasnika.

Danas je druga slika. Prizori kojima svjedočimo vraćaju nas prije 1981.godine, prije svih milosnih događaja, milijuna obraćenja i molitava koje su mijenjale svijet. Vrijeme kao da je stalo. Tišina i mir odjekuju brdima. Jedino ovo izlizano kamenje i dalje ostaje živi svjedok svim; molitvama, zahvalama, zavjetima koje smo sada primorani živjeti u četri zida, u dubinama naših duša, u uspomenama.

No nadamo se. Vjerujemo. Molimo i čekamo. Da nam opet dođete i svjedočite nadu u bolje sutra i bolji svijet, nakon što pandemija koronavirusa prođe, da budete opet dio ove velike priče i ovog Neba koje i dalje bdije nad Međugorjem i čeka. Čeka na vas. Gospina poruka koja najglasnije progovara o vremenu u kojem se nalazimo je sadržana u ove četri riječi "Ovo je moje vrijeme". Ovo je vrijeme u kojem nas Ona u tišini priprema za jedan novi svijet.

Ovo doba čovjekove povijesti povjereno je Presvetoj Djevici Mariji. Je li svijet veći od Isusa? Ako je Bog dao Mariji da se brine za Isusa, tako je Bog dao Njoj da se pobrine i za svijet. Gospa je u međugorskim ukazanjima rekla da je majka cijelog svijeta. Bog je ovo vrijeme, ovo doba pandemije, dao Presvetoj Djevici Mariji. Svijet je teško bolestan i najviše mu je potrebna majka. Bog je dao Gospi odgovornost da ozdravlja i njeguje ovaj svijet i duhovno i fizički. Nadnaravna milost koja je u ovom trenutku dostupna svima na zemlji je izvanredna.

Ove milosti možete primiti gdje god se nalazili. A dotle, u molitvama živite Gospinu poruku, dok Međugorje čeka i priprema se za vas.