Snaga Gospine crkve - U isčekivanju novog Mladifesta

Čudni su putevi Gospodnji!

Uvijek kad Bog želi učiniti nešto NOVO, mora prije ukloniti ono STARO, jer „ne može novo vino u stare mješine“! I ova međugorska šutnja, praznina i naizgledna odsutnost bilo kakvih zbivanja zbog pandemije koronavirusa koja je zaustavila svijet, ima u sebi nešto od ovog biblijskog pravila: BOG NEŠTO SPREMA!

Stoga nas raduju slike prošlogodišnjeg Mladifesta koji je u mnogočemu srušio stare rekorde (broj svećenika, biskupa, vjernika, on-line prijenosa…), ali je najviše pokazao koliko su mladi ljudi žedni istinskog zajedništva s Bogom i ljudima. Kako žrtva i molitva postaju slatke, i kako nije teško ni pet sati biti na molitvenom programu, onda kad te nadahnjuje ljubav prema Gospi i Isusu.

Prisjetimo se kako je bilo neobično vidjeti i slušati svećenike koji su slobodno pred biskupima sada mogli govoriti o svojim pozivima ili obraćenjima koja su se dogodila u Međugorju. Sjetimo se kako su biskupi slobodno spominjali Gospu i Međugorje.

Ali ipak, najljepše je bilo vidjeti, osjetiti i čuti koliko mladi doista ljube svetog Oca, koliko su željni i poštuju blizinu svojih biskupa; koliko se osjećaju dijelom iste Majke Crkve i koliko su željni da im pravi pastiri pokazuju pravi, Isusov put svetosti.

Prošli, jubilarni 30. Mladifest je snažnije nego ikad prije pokazao kako postoji jedna snažna, „mlada, Gospina Crkva“ koja ne bježi od „stare Crkve“, nego je dapače u svetosti želi usavršiti poslušna Isusovom pozivu: „IDI ZA MNOM!“!

Dok radosno iščekujemo novi susret, prisjetimo se najljepših trenutaka prošlogodišnjeg Mladifesta: