Frankfurt se pridružuje inicijativi „40 dana za život“ – Hrvati organizirali javnu molitvu u Njemačkoj

U novu jesensku kampanju molitve za nerođenu djecu građanske inicijative „40 dana za život“ uključuju se i Hrvati iz Njemačke.

Nekoliko Hrvatica iz Frankfurta poziva na molitvenu inicijativu “40 dana za život” koja se u Frankfurtu održava od 27. rujna do 5. studenog, svakim danom od 9 do 15 sati ispred  zgrade Pro Familia (Palmengartenstr.14), njemačke organizacije koja se bavi pitanjima planiranja obitelj.

Naravno, u demokratskoj zemlji kao Njemačka nitko od medija i javnosti ne radi nikakav problem od molitve pred javnim ustanovama, jer se u uređenoj zemlji zna da je to demokratsko pravo svakog građanina Njemačke.

„Oni koji su spriječeni doći mogu se moliti i  kod kuće i biti podrška nerođenoj djeci“, kaže Mladenka Ševo iz Frankfurta. Ona je potaknula brojne na sudjelovanje te i dalje nastoji što više Hrvata iz Frankfurta i okolice.

Inicijativa se  sastoji od tri dijela: molitve i posta, miroljubivog molitvenog bdijenja i osvješćivanja lokalne zajednice o pravu svakog djeteta da se rodi na svijet.

„Riječ je o najvećoj svjetskoj ekumenskoj  pro-life molitvenoj  inicijativi koja se oslanja na biblijsku činjenicu 40-dnevne molitve i posta. Plod inicijative je i da se u javnosti više govori o zlu pobačaja i do žena dolazi više informacija o mogućnostima kako joj pomoći“, potvđuje Hrvatica iz Njemačke Mladenka Ševo.