Molitvena zajednica Srce Isusovo dala svoja obećanja

U utorak, 30. kolovoza 2022. u Župi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu dvadeset novih članova dalo je svoja obećanja pa su tako postali članovi Molitvene zajednice Srce Isusovo. Također, u sklopu cjelovečernjeg programa – duhovne obnove, stotinu je članova obnovilo svoja obećanja pristavši tako i dalje služiti i vršiti svoja poslanja i u Zajednici i u svojemu svakodnevnom životu i radu.

Misu je predvodio pater Petar Nodilo, duhovnik zajednice, a cijelu duhovnu obnovu glazbeno je animirala slavljenička služba Molitvene zajednice Srce Isusovo na čelu s Vanessom Mioč i Helenom Lijić.

Duhovna obnova započela je nagovorom voditelja g. Alana Hržice, koji je povodom desetogodišnjeg djelovanja Zajednice istaknuo kako svaku zajednicu koja se istinski predaje Gospodinu prate posebne milosti. Treba se s vremena na vrijeme podsjetiti što je Gospodin učinio za nas tijekom ovih godina služenje te tako u zahvalnosti pronaći novu snagu za daljnje ustrajno djelovanje.

mzsi-2022.jpg

Ove godine Molitvena zajednica slavi svoju obljetnicu: deset godina djelovanja i aktivnog služenja. Kada smo pitali voditelja Zajednice zašto, po njegovu mišljenju, mladi pokazuju veliko zanimanje za ulazak u Zajednicu, rekao je: „Gdje se može namirisati zaljubljenost u Isusa, rađa se želja za predanim životom u vjeri.“

Važno je naglasiti kako Molitvena zajednica ima i velik broj pridruženih članova te prijatelja koji ne mogu svakodnevno aktivno služiti, ali se uvijek rado odazovu, pomažu i nazoče svakomu događaju važnom za zajednicu.

Godina pred nama puna je izazova. Nastavljaju se započeti projekti, između kojih ističemo vrlo posjećene (online) molitve krunice preko Facebook stranice Zajednice te veliku koncertnu turneju Alana Hržice, čiju organizaciju ovaj put preuzimaju članovi Zajednice.

Osnaženi Božjom milošću, novom mladom snagom, nastavljamo hrabro koračati s Isusom i ispunjavati svoje poslanje u ovome svijetu.