Održan 24. FRAMAFEST 2023.

U subotu 28. listopada 2023. nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine organiziralo je 24. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – FRAMAFEST 2023. Geslo susreta je bilo "Traži mir i za njim idi" (Ps 34, 14).

Framafest je festival natjecateljskog karaktera, a ciljevi su mu promoviranje mladih glazbenih talenata unutar Franjevačke mladeži i poticanje glazbenog stvaralaštva koje će obogatiti duhovnu glazbenu scenu te promicanje zajedništva framaša. Framafest je jedinstven festival duhovne glazbe u Bosni i Hercegovini i u svijetu, jedini na kojem nastupaju glazbeni sastavi Franjevačke mladeži.

Program Framafesta je započeo u 12.00 sati misnim slavljem u prepunoj Franjevačkoj crkvi sv. Ante na Bistriku u Sarajevu. Svetu misu, uz koncelebraciju pristiglih duhovnih asistenata mjesnih bratstava, predslavio je fra Zdravko Dadić, provincijalni ministar provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene. U nadahnutoj propovijedi je ohrabrio mlade da čovjek nikada ne smije se osjećati premlad da ovome svijetu svjedoči Krista po primjeru sv. Franje, niti se smije osjećati prestar da od toga odustane. Naglasio je da svi na svoj način, bilo kao redovnici i redovnice, kao duhovni asistenti ili kao članovi franjevačke mladeži, trebaju hrabro doprinositi da se ovaj svijet mijenja na bolje, a to se jedino može učiniti svjedočanstvom života i poziva.

Nakon misnog slavlja program se nastavio u 16 sati u Bosankom kulturnom centru u Sarajevu, održavanjem natjecateljskog dijela Framafesta na kojem je nastupilo 18 skupina, a prvo mjesto osvojila je Frama Kiseljak. Pobjedničku skladbu izvele su Maja Bagarić, Lea Stanić i Vana Nikačević.

Drugo mjesto osvojila je Frama Tomislavgrad s pjesmom Zauvijek Tvoj. Glazbu i tekst ove pjesme napisao je Mislav Stanić, a aranžman Josip Bošnjak.

medjugorje-info.com/Foto: Franjevački samostan sv. Ante Bistrik

Označeno u