Poruka nadbiskupa mons. Tome Vukšića za 52. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

U župi Komušina, 26. i 27. svibnja 2023. i na brdu Kondžilo, u organizaciji NCM "Ivan Pavao II." , 52. put po redu bit će obilježen Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Tom prigodom nadbiskup Vukšić mladima je uputio poruku koju prenosimo u cijelosti.

Poruka nadbiskupa mons. Tome Vukšića za 52. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije
U župi Komušina, 26. i 27. svibnja 2023. i na brdu Kondžilo, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", pod geslom "Hodimo stazama Gospodnjim" (usp. Iz 2,3) 52. put po redu bit će obilježen Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Tom prigodom nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić mladima je uputio poruku koju penosimo u cijelosti.

Dragi mladi!

Svako hodočašće ima za cilj slaviti Boga i zato je uzvišeno i veliko u Božjim očima. Mi ćemo ove godine 52. put hodočastiti Gospi Kondžilskoj kao mladi iz cijele nadbiskupije, a geslo ovogodišnjega našeg susreta glasi: Hodimo stazama Gospodnjim (usp. Iz 2,3).

Prorok Izaija je tim riječima nekoć pozivao Izraelski narod na obraćenje i na dublje upoznavanje vlastite vjere i pripadnosti Bogu. I nas danas jednako upozorava i poziva na ispravan put koji vodi do Gospodina. On nije lagan, ali jedini donosi pravu i istinsku sreću i radost.

Znademo da nas naše ponašanje ne čini uvijek sretnima. Potrebno se zato trajno obraćati i hoditi stazama Gospodnjim. Hrabrim vas da se, naspram stanputica koje vam se nude, odvažite svakodnevno izabirati staze Gospodnje i njima hoditi.

Dragi mladi, srdačno vas pozdravljam i pozivam na hodočašće Gospi Kondžilskoj. Hodeći stazom Gospodnjom slijedit ćemo Gospin lik, a Gospodin će pratiti naše nakane i naše potrebe.

Hodočašće je prigoda za obnoviti svoju vjeru i vratiti se Gospodinu, ponovno otkriti staze Gospodnje i njima radosno hoditi. U tomu je Gospa Kondžilska stoljećima pratila korake i nakane brojnih hodočasnika. Pratit će i naše! Uz to, ovo je prigoda za susresti jedni druge i veseliti u svome mladenaštvu.

Gospa je primjer svima kako hoditi stazama Gospodnjim, te kako slaviti i častiti Boga. Ona, koja je cijeli svoj život stavila na raspolaganje Bogu, neka i nas pouči kako doći do Isusa.

Hodimo stazama Gospodnjim! I radujem se susretu s vama.

Tomo Vukšić, nadbiskup