Posveta Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji KTA//KATEDRALA U SARAJEVU

Posveta Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Vrhbosanska nadbiskupija odgovarajući na poziv pape Franje na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka priključit će se svečanom činu posvete svijeta, a posebno Rusije i Ukrajine, Bezgrešnom Srcu Marijinu, kako bi ona, Kraljica mira, izmolila mir svijetu priopćili su iz nadbiskupije.

Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio je u utorak, 15. ožujka da će Sveti Otac posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, na svetkovinu Navještenja Gospodinova ili Blagovijesti, u petak, 25. ožujka tijekom pokorničkog slavlja koje će predvoditi u 17 sati u bazilici Svetoga Petra.

„Vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić s radošću pozdravlja poziv pape Franje upućen svim dijecezanskim biskupima i njihovim svećenicima te potiče sve svećenike, Bogu posvećene osobe i cijeli puk Božji da se tog istog dana, u svojim župnim i samostanskim zajednicama, ujedine s Papom u molitvi posvete i povjeravanja Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, moleći prigodnu molitvu koja će dotad biti objavljena“, navedeno je u dopisu iz Vrhbosanske nadbiskupije kojega su potpisali kancelar preč. Mladen Kalfić i generalni vikar mons. Slađan Ćosić.

Označeno u