VJERNICI ODUŠEVLJENI: Biskup Komarica polagao ruke kod fra Ive Pavića u Šurkovcu! (FOTO)

Biskup Franjo je zahvalio župniku Paviću za veliki trud u izgradnji žive Crkve

Mnogi zli jezici svijeta vrlo često upućuju oštre strelice prema karizmatskom svećeniku fra Ivi Paviću govoreći da karizmatski susreti, kao i polaganje ruku nisu proizašli iz duha istine kao i duha poslušnosti Katoličkoj crkvi, piše Dnevno.

Naravno, to su lažna svjedočanstva usmjerena na Božje djelo i čudesa koja se događaju u malom bosanskom mjestu Šurkovac, koje vrvi plodovima Duha Svetog, što naravno smeta sve one druge duhove koji bjesne na duha istine! A da fra Ivo Pavić nije sam te da ima potporu biskupa i Katoličke crkve svjedoči i potez banjalučkog biskupa  Franje Komarice koji je u nedjelju, 25 rujna oduševio hodočasnike u Šurkovcu. Naime, biskup Komarica posjetio je župu Šurkovac, te liturgijski slavio Isusa s fra Pavićem, a tom prilikom oboje su  polagali ruke na vjernike!

biskup-komarica-fra-ivo-1.jpg

Photo: Biskup Franjo Komarica polaže ruke na vjernike

Zajedno sa župnikom i svojim tajnikom vlč. Borisom Jorgićem predvodio je koncelebrirano misno slavlje u novoizgrađenoj župnoj crkvi i blagoslovio postaje križnog puta, reljef proslavljenog Krista na apsidi iza oltara, kipove Srca Isusova i Majke Božje te 12 vitraja raznih svetaca i svetica. Nova velika župna crkva je bila ispunjena domaćim vjernicima i brojnim hodočasnicima iz raznih župa Srednje Bosne te iz Hrvatske.

Biskup Franjo je zahvalio župniku Paviću za veliki trud u izgradnji žive Crkve, kao i u izgradnji crkvenih zgrada koje su tijekom rata potpuno uništene u toj župi. Zahvalio je i brojnim dobročiniteljima, koji svojim darovima pomogli izgradnju desetkovanim domaćim vjernicima njihovih crkvenih objekata. Obodrio ih je da ostanu postajni u vjernosti milosrdnom Bogu te da svojim vjerodostojnim kršćanskim životom svjedoče i svojim bližnjima u vlastitoj obitelji i u svome susjedstvu.