Ana i Grgo Vukančić proslavili pola stoljeća braka nedjelja.ba

Ana i Grgo Vukančić proslavili pola stoljeća braka

U crkvi Preobraženja Gospodinova na Borovici, kod Vareša, vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić je na svetkovinu Duhova, 28. svibnja, slavio misu za vrijeme koje su Ana i Grgo Vukančić proslavili pola stoljeća braka, javlja nedjelja.ba.

Koncelebrirao je župnik vlč. Vlado Vrebac, koji je na početku pozdravio nazočne te zahvalio kardinalu Vinku na dolasku.

U prigodnoj propovijedi kard. Puljić je najprije progovorio o misnim čitanjima i svetkovini Duhova. U drugom dijelu propovijedi govorio je o ljubavi koja se manifestira u duhovnom pozivu ili braku. Posvijestio je kako je Bog ustanovio sakramentalni brak kao brak ljubavi. Istaknuo je kako ljubav nije nešto što se stavi u džep već ono što se živi svaki dan. Naglasio je kako se u braku treba graditi povjerenje i praštati te istaknuo kako je to proces u svim zvanjima, a posebice u braku. «Bračni drugovi su prvi suradnici Boga stvoritelja. Bog daje dušu, a bračna ljubav tijelo», kazao je, između ostaloga, kardinal ističući kako se danas negira dostojanstvo braka, žene i muškarca, a posebice djeteta. Na kraju je posebice istaknuo kako je zlatni pir vrijeme zahvale za sve što je bračni par prošao zajedno te zaželio da mlade generacije shvate svetost braka.

Misno slavlje animirao je zbor Mladi Vareški tamburaši.

Na kraju euharistije kardinal je blagoslovio prisutne i podijelio prigodne poklone slavljenicima, nakon čega je uslijedilo zajednički ručak.

Označeno u