Anđeli čuvari za novi početak škole

Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara, a ovo je idealna prilika da ih upoznaju i djeca. Ova školska godina počinje s anđelima.

I to crvenima za djevojčice i plavima za dječake. Ideja je to Zadruge Pontes Salutis, koja uz Večernji list nudi "đačke anđele" u obliku privjesaka i "anđeoskih informativki".

– Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara pa smo to odlučili približiti školskoj djeci na početku školske godine. Privjesak s anđelom mogu zakačiti na torbu ili staviti na ključeve stana ili školskog ormarića, a informativka je 
ilustrirana simpatičnim anđelima s porukama te mogu u njoj napisati i ime svoga anđela čuvara – kaže Dario Tepeš, voditelj Zadruge Pontes Salutis (Mostovi spasa).

– Zadrugu Pontes Salutis pokrenula je skupina članova i prijatelja Zajednice Cenacolo kako bi dala konkretnu potporu mladima koji nailaze na poteškoće pri zapošljavanju, a pogotovo onima koji su u podređenom položaju na tržištu rada. U ovu skupinu ulazi i veliki broj mladih koji su uspješno završili put u Zajednici Cenacolo i uz pomoć zadruge ulaze u proces resocijalizacije i povratka u normalan društveni život – kaže Tepeš i dodaje kako je prvi konkretan potez zadruge bilo osnivanje keramičke radionice za izradu suvenira. Ona uz stalno zaposlene ima i nekoliko slobodnih radnih mjesta za mlade koji su u procesu izlaska iz zajednice. U njoj je danas zaposleno šest osoba, a ukupno je kroz nju u dvije godine prošlo dvadesetak osoba, kojima je u međuvremenu pomognuto pri traženju stalnog zaposlenja.

Tepeš objašnjava kako od konkretnih akcija, poput ove sa "školskim anđelima", sav prihod ide volonterskom centru udruge SKAC i njihovu programu "72 sata bez kompromisa", kojim se konkretno pomaže ljudima u potrebi.

– Rad je veliki dar. Zadruga Mostovi spasa upravo promovira rad kao dar i želi podijeliti svoje iskustvo rada s mladima – objašnjava Tepeš, te napominje kako se anđeli čuvari već mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima Tiska, a cijena im je 9,99 kuna.

Svi koji žele doznati više informacija o anđelima, ali i Zadruzi Pontes salutis neka ih potraže na Facebook stranici .