Dva Vatrena dobila veliko priznanje na Euru

Poznata agencija za nogometnu statistiku Opta objavila je idealnu momčad prvog kruga Eura, a zanimljivo da su se u njoj našla i dva hrvatska reprezentativca.

Kapetan Darijo Srna i jedan od najboljih igrača dosadašnjeg tijeka turnira Ivan Perišić.

Darijo Srna u idealnoj momčadi se našao zbog svojih sjajnih nastupa protiv Turske, Češke i Španjolske, a Opta mu je odala priznanje i zbog velike požrtvovnosti koju je pokazao u situaciji kad mu je preminuo otac Uzeir, a legendarni kapetan Šahtara ipak je odlučio stisnuti zube i povesti svoju momčad protiv Češke.

Njegovo veliko srce, hrvatsko srce, u toj situaciji najbolje je pokazalo svoju veličinu, a suze za vrijeme intoniranja hrvatske himne uoči sraza s Češkom bile su dokaz koliko mu je u biti teško. A istodobno, koliko mu znači igrati za svoju zemlju, za nacionalni dres od kojeg će se, kako je ranije najavio, oprostit nakon turnira.

Najviše ima Nijemaca

Što se tiče Ivana Perišić, o njegovom nastupu na ovom Euru najbolje svjedoči i njegova statistika od dva pogotka uz asistenciju za gol. Perišić je na ovom prvenstvu nezaustavljiv na lijevom krilu i jedan je od igrača koji su oduševili u Francuskoj. Od ostalih nogometaša tu su vratar Sjeverne Irske McGovern, Švicarac Schar, Nijemac Boateng, njegov suigrač u reprezentaciji Hector, u sredini su Toni Kroos, Witsel iz Belgije, Iniesta iz Španjolske,Payet iz Francuske i neumoljivi Gareth Bale iz Walesa, koji je s tri pogotka trenutno najbolji strijelac natjecanja uz Španjolca Moratu.

Označeno u