Ena Katić: Moje sestre i ja odrastale smo pod budnim okom mame i na dlanu oca

Povodom mjeseca ožujka odlučili smo posebnu pozornost posvetiti doprinosu žena u našem društvu. Jedna od njih je svakako i Ene Katić, mlada majka i prvostupnica fizioterapije iz Vukovara.

“Kada bi trebala sebe opisati, rekla bi da sam majka, žena, kći, sestra, unuka, prijateljica, snaja…. I to dvadeset i četiri sata dnevno, sedam dana u tjednu (ne uvijek tim redoslijedom jer mijenjam uloge uglavnom prema potrebama moje obitelji). Inače, zovem se Ena Katić, a osim najljepših titula koje sam već navela prije svoga imena još sam i prvostupnica fizioterapije. Živim u obiteljskoj kući sa suprugom Slavenom i kćerkom Ritom u Hrvatskom Gradu Heroju – Vukovaru”, rekla je Ena.

Ističe kako su trenutno sve njezine aktivnosti podređene petnaest dana staroj kćerkici Riti.“U ono slobodno vrijeme između previjanja, kupanja, dojenja i pospremanja – čitam, šetam, učim (jer ponosna sam studentica diplomskog studija fizioterapije), sudjelujem u aktivnostima Vukovarske župe, te volim provoditi vrijeme s prijateljicama. Volim kremice, šminku, cipelice, lijepu odjeću i parfeme. Uživam u svakoj minuti svoga dana”, naglasila je.

Moje sestre i ja odrastale smo pod budnim okom mame i na dlanu oca

“Puno su ljubavi, volje, truda i znanja moji roditelji uložili u odgoj mene i moje dvije sestre. Odrasle smo pod budnim okom mame, i na dlanu oca. Moj je otac uvijek govorio da ne postoje muško – ženske stvari, stvar je u odgoju. Odrasla sam, a i stvaram, pa samim tim i živim u okruženju u kojem ne postoji podjela na ono što čine muškarci, a što žene. Ja sam svom suprugu uvijek onaj vjetar koji ga gura naprijed, i za svaki njegov uspjeh ja sam ta koja mu pegla košulju i namjesti kravatu, a stoji u pozadini, dok je on moj štit od čelika, i uglavnom se uvijek od njega sve odbija”, pojasnila je Ena.

Majčin poljubac najjači je analgetik na svijetu

“Moja najveći uzor u životu je moja majka Zvjezdana. Osoba koja je dovoljno nježna da me zagrli kad sam tužna, a poljubi kad boli (iako sam udana žena i majka), a dovoljno hrabra i snažna da se nosi sa svakim problemom na koji naiđe naša poprilično velika obitelj”, naglasila je Ena. “Moja mama je ona zbog koje znam kako peglati hlače na crtu, očistiti kuću prirodnim preparatima, skuhat ručak za pedeset ljudi u jedno prijepodne. Također, mama je i ona zbog koje znam u kojim dezodoransima ima alkohola i parabena, a u kojima ne, kako savršeno balansirati između uloge majke, zaposlene žene i supruge. Naravno, uz nju naučite i kako kupiti kolače u trgovini i poslagati ih na svoj pladanj da izgledaju kao domaći, kako se riješit glavobolje čokoladom, i ono najbolje – naučila me da je majčin poljubac najjači analgetik na svijetu”.

Prvo morate naučiti cijeniti same sebe

Ena je poručila svim mladim djevojkama da uvijek nađu vremena za obitelj.

“Ako se šminkate, sređujete ili stavljate parfeme, uvijek to činite isključivo zbog sebe. Da bi vas drugi cijenili, prvo morate naučiti cijeniti same sebe. I uvijek ciljajte visoko, jer i ako promašite svejedno ćete se naći među zvijezdama” poručila je ova vesela Vukovarka.

Još vijesti iz regije, čitajte OVDJE