Hrvatski navijači su okupirali Lens; pogledajte video atmosfere

Na tribinama stadiona Bollaert-Delelis očekuje se oko 10,000 hrvatskih navijača

Nakon Pariza, Saint Etiennea i Bordeauxa, hrvatski navijači 'okupirali' su i Lens, simpatični gradić na sjeveru Francuske u kojem će 'Vatreni' večeras protiv Portugala tražiti put do četvrtfinala Europskog prvenstva.

U grad koji ima tek nešto više od 30,000 stanovnika stiglo je više od 20,000 hrvatskih navijača. Središte grada vrije i naši navijači slijevaju se sa svih strana.

Francuska policija je glavnu gradsku ulicu Boulevard Emile Basly zatvorila pretvorivši je u pješačku zonu, što su naši navijači iskoristili razvivši ogromnu zastavu, poznatu i s navijačkih slavlja u Beču i Poznanu.

U Lensu je i mnoštvo Portugalaca, no hrvatski navijači su zaposjeli sve glavne punktove u središtu grada i Portugalci kao i da ne postoje. To su shvatili i lokalni ugostitelji koji na sve moguće načine pokušavaju privući hrvatske navijače. Tako je jedan od vlasnika ispred svog kafića stavio velike zvučnike puštajući pjesme Marka Perkovića Thompsona što je izazvalo oduševljenje naših navijača i blokadu pola ulice.

Za stadion Bollaert-Delelis i grad Lens hrvatske navijače vežu lijepa sjećanja. Na ovom stadionu hrvatska reprezentacija je 1998. godine započela svoj "vatreni" put prema svjetskoj bronci. Momčad koju je predvodio Miroslav Blažević otvorila je Coupe du Monde pobjedom protiv Jamajke 3-1, a golove su zabili Mario Stanić (27), Robert Prosinečki (53) i Davor Šuker (69).

Ovoga puta s druge strane stoji jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo, no naši su navijači uvjereni u isti ishod. Nitko ne sumnja u slavlje i odlazak u Marseille na četvrtfinalni ogled protiv Poljaka ili Švicaraca.
- Ne mogu nas pobijediti niti da Messi zaigra uz Ronalda. Ovo je naše prvenstvo - poručila je vesela družina iz Eintrachta.

Hrvatski navijači vjeruju kako je ovo prilika 'stoljeća'.
- Tko zna kada će se ponovo otvoriti ovakva rupa u ždrijebu. Do finala nećemo imati dostojnog suparnika - smatra društvo iz Sinja.

Najveći problem našim navijačima predstavlja manjak ulaznica. Na stotine navijača je u potrazi za dragocijenim papirićem. Na crno se najjeftinije ulaznice kreću oko 300-350 eura, dok se za bolje mjesta traži i više od 500 eura.
- Nadamo se da će cijena pasti kako se utakmica bude bližila. Na utakmicu protiv Španjolske ušli smo kada je već dvoboj počeo, a ulaznice smo kupili po cijeni - kazali su naši navijači iz Njemačke.

Utakmica između Hrvatske i Portugala ujedno je i oproštaj Lensa od EURO-a. Do sada su odigrane tri utakmice (Albanija - Švicarska, Engleska - Wales i Češka - Turska), a hrvatski navijači pobrali su najviše simpatija lokalnog stanovništva.
- Kada su igrali Englezi kao da je horda prošla kroz naš grad, hrvatski navijači su sjajni, odlično se zabavljaju i provode - kazao je vlasnik jednog kafića.

Nažalost, i ovoga puta pojavile su se vijesti o mogućim neredima. Francuska policija je na oprezu, nakon što im je dojavljeno kako se opet spremanu neredi. Nakon silnih propusta u Saint Etienneu, francuska policija i redarske službe su u Bordeauxu dobro odradile posao, a nadamo se kako će tako biti i večeras.

Na tribinama stadiona Bollaert-Delelis očekuje se oko 10,000 hrvatskih navijača.

 

Označeno u