''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatske kapucinske provincije i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' bit će otvorena u nedjelju 10. travnja 2016. u kapucinskom samostanu i župi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi.

Autori izložbe su akademski slikari Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri Peruzović i Hrvoje Marko Peruzović. Svečanost otvorenja bit će u 20:00 sati, a povod izložbi je čašćenje tijela drugoga proglašenog hrvatskoga sveca Leopolda Bogdana Mandića čije će tijelo od 13. do 18. travnja 2016. biti u Zagrebu. Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici'' ostaje otvorena do blagdana sv. Leopolda Mandića 12. svibnja 2016.

U programu će uz autore sudjelovati samostanski prior fra Juro Šimić, direktorica galerije i televizije ''Laudato'' Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP-a fra Jure Šarčević. U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa ''Janjevo'', a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u svibnju 2015. Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru, u galeriji ''Vinko Draganja, OP'' dominikanskoga samostana u Splitu te u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

 

Označeno u