Iako je stanje jako teško, još uvijek vjerujemo kako Mateu možemo spasiti

Dan nakon objave apela za pomoć dvadesetdevetogodišnjoj Matei Janković koja je prošlog tjedna hitno prebačena u Kliničku bolnicu u Mostar, s dijagnozom microlithiasis alveolaris Pneumonia interstitialis bill, njeno stanje je i dalje veoma kritično.

Ona je i dalje priključena na raspirator i stavljena u induciranu komu, a članovi najuže obitelji pokušaju riješiti pitanje transporta i liječenja u Beču.

Kako nam je za prvi.tv u telefonskom razgovoru rekao Matein suprug Ivan Janković, trenutno pokušavaju riješiti pitanje prebivališta u Zagrebu, kako bi nesretna Matea mogla biti primljena u bolnicu Jankomir. - U ovu ustanovu treba biti primljena samo kako bi izvadila nalaze. Odmah bi bila prebačena u Beč u privatnu kliniku gdje bi bila podvrgnuta transplantaciji pluća. Problem je što ona ima hrvatsku domovnicu i putovnicu, ali ne i prebivalište u Zagrebu. Danas sređujemo papire, a ako ne bude išlo po planu, onda ćemo je privatno dovesti. Sve moramo raditi u najkraćim rokovima jer je stanje i više nego kritično - rekao nam je Ivan.

Rekao je kako ima informacije da je bilo određenih uplata na humanitarne račune, ali kako nije upoznat s brojkama jer je hitno morao u Zagreb rješavati birakratske probleme. - Ima puno reakcija, hvala svima koji pomažu i koji će pomoći. Iako je stanje jako teško, još uvijek vjerujemo kako Mateu možemo spasiti - poručio je njezin suprug.

Matea Janković (rođ. Vrdoljak) je prije mjesec dana krstila svojeg prvorođenoga sina, a ovih se dana bori za svoj život. Matei otkazuju pluća i ukoliko joj uskoro ne omogućimo transplantaciju koja se radi samo u Beču njezin život bit će izgubljen. Osnovni troškovi ulaska u AKG kliniku u Beču iznose 30.000,00 EUR, a troškovi transporta specijalnim zrakoplovom navedene klinike (Zagreb – Beč) stoji 8.000,00 EUR. Molimo i pozivamo sve ljude dobra srca da pomognu malenom Filipu da odraste uz svoju majku.

Priloge možete uplatiti na brojeve žiro računa kod UniCredit Bank:

U zemlji:

BAM: 3381502588024211 – primatelj: Ivan Janković ( za Mateu Janković Stjepana II Kotromanića, Livno)

Iz inozemstva:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393381502888025520 –primatelj: Ivan Janković ( za Mateu Janković Stjepana II Kotromanića, Livno)