Kolone automobila prema Kupresu: Počinje manifestacija “1000 Ivana”

U poslijepodnevnim satima počinje i pučko veselje. U programu sudjeluju brojna kulturno- umjetnička društva, tamburaški sastavi, Mate Bulić, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson.

Organizatori su najavili i iznenađenje – poseban dan iz Posavine za sve Ivane.

PRATITE UŽIVO s Kupresa: ‘Okupljanje 1000 Ivana’

Na Kupreškom polju danas tri tisuće Ivana

Da će Kupres danas biti središte svim “Ivanima” u BiH, potvrđuju i kilometarske kolone automobila koje se protežu sve do naselja Donjeg Malovana.

Današnja manifestacija na Kupresu “1000 Ivana” ima za cilj skupiti na jednom mjestu što više ljudi koji nose isto ime te srušiti Guinnessov rekord.

U 11 sati počela je Sveta misa u crkvi sv. Obitelji, a u 13 sati planirano je ‘pobrojavanje’ Ivana na stadionu HNK Kupres. Nakon smotre ‘postojenih’ Ivana i obaranja rekorda uslijedit će svečani mimohod te povijesna fotografija ‘1000 Ivana’ na trgu.

U poslijepodnevnim satima počinje i pučko veselje. U programu sudjeluju brojna kulturno- umjetnička društva, tamburaški sastavi, Mate Bulić, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson. Organizatori su najavili i iznenađenje – poseban dan iz Posavine za sve Ivane.

Organizatori su već ranije objavili kako je pristigao rekordan broj prijava osoba s imenom Ivan, njih čak tri tisuće.

Okupljanje “1000 Ivana” na Kupresu organizirano je povodom 25. obljetnice pjesme “Moj Ivane” čiji tekst potpisuje Kuprešak Frano Ančić, a izveo je Marko Perković Thompson, prenosi dnevnik.ba.