KUPRES: Na ‘Okupljanje 1000 Ivana’ prijavilo se njih 3000!

Kuprešaci su za 30. srpnja ove godine najavili ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Namjera im je tog dana, koji inače slave kao obiteljsku nedjelju i patrona svoje crkve, okupiti tisuću Ivana iz cijelog svijeta i oboriti globalni rekord s ljudima istog imena na jednom mjestu.

Na manifestaciju ‘Okupljanje 1000 Ivana’ se prijavilo više od 3000 Ivana.

Najvećim okupljanjem Ivana cilj je promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju 30. srpnja 2017. zajedničkom molitvom i obiteljskim druženjem, milenijskom fotografijom, obaranjem najpoznatijeg svjetskog rekorda te neizostavnim koncertom Marka Perkovića Thompsona.

Originalna ideja iza ovog događanja koje će zasigurno okupiti najveći broj Ivana na svijetu proizašla je iz poznate pjesme „Vratit će se Ivan s 1000 momaka“ popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a u cilju promoviranja vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture, prenosi Kamenjar.com

Kuprešani će svojim gostima iz cijeloga svijeta omogućiti cjelodnevno druženje, upoznavanje s tradicionalnim aktivnostima, zanatima i rukotvorinama specifičnima za kupreški kraj, uz poznatu kuprešku gostoljubivost i srdačnost.

Ovoga ljeta će okupljanje “1000 Ivana” podignuti turističku ponudu ovog osebujnog kraja na novu razinu, a dobrodošli su svi ljudi dobre volje, dobrog namjera i otvorenog srca.