Kupres spreman za obaranje rekorda u okupljanju 1000 Ivana na jednom mjestu

Kako organizatori ističu, pokušaj obaranja svjetskog rekorda u najvećem broju ljudi istoga imena okupljenih na jednome mjestu, održat će se u nedjelju, 30. srpnja 2017. godine, na Gradskom stadionu HNK Kupres.

U cilju promocije vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture, potekla je ideja za povijesnim okupljanjem 1000 Ivana upravo u ovom živopisnom bosansko-hercegovačkom krajoliku odakle su i potekli stihovi poznate pjesme „Vratit će se Ivan s 1000 momaka“.

“Okupljanjem 1000 Ivana na jednom mjestu cilj je također promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju blagoslovom i misom u Crkvi Svete Obitelji u 11 sati.

Pokušaj obaranja svjetskog rekorda predviđen je u 13:30 sati, nakon čega će se održati svečani mimohod ulicama Kupresa te snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu”, ističu organizatori, prenosi pogled.ba

Od 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program, a redom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina „HKD Napredak“, KD „Kupreški momci“, Glazbeni sastav „Versi“, Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav „Đeram“, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson.