Laudato TV ostvario suradnju s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Zagreb, 20. ožujak 2017. - Laudato televizija (LTV) ostvarila je suradnju s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Dogovorena je znanstvena i stručna suradnja između fakulteta ranije poznatog pod imenom Filozofski fakultet Družbe Isusove i ove obiteljske televizije na području filozofije, religijskih i drugih humanističkih znanosti. Zajednički cilj je poticanje, promocija i provedba kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju.

Tim povodom upriličeno je danas u prostorima Fakulteta i svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji koje su održali direktorica LTV-a mr. oec. Ksenija Abramović i dekan prof. dr. sc. Ivan Koprek. Gđa Abramović naglasila je kako Laudato TV od početaka emitiranja ostvaruje suradnju s Fakultetom, s profesorima, stručnim suradnicima i studentima koji su magistrirali na FFRZ-u, a sada su zaposleni na televiziji.

- Potpisom ovog sporazuma našu ćemo suradnju još više učvrstiti, produbiti i osnažiti te ćemo zajedno raditi na promicanju i provedbi obrazovnih, kulturnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju – rekla je direktorica LTV-a.

O potrebi širenja znanstvenih tema i neizostavnoj ulozi medija u tom procesu govorio je dekan Koprek.

- Mi se, kao fakultet, želimo uključiti u sve ono što Laudato televizija čini i što joj je zadaća. Želimo činiti dobro još i više, za ljude, za naš narod uz blagoslov svetog Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda – rekao je dekan FFRZ-a.

Jedna od poslovnih misija Laudato televizije je aktivnost na području promicanja kulturnih i obrazovnih vrijednosti na kvalitetan i zabavan način, kako na svome ekranu kroz sadržaj tako i iza njega dajući priliku mladim obrazovanim kadrovima da steknu praktično znanje. Sukladno tome LTV je otvoren za suradnju i prema ostalim obrazovnim institucijama čiji polaznici izraze interes za sudjelovanjem u radu ove obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima.

O LTV-u

Obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima Laudato TV s emitiranjem je počela 2015. godine na internetskim i kablovskim platformama, a koncesiju za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je u listopadu 2016. godine te se od prosinca te godine emitira i zemaljskim putem.