Način emitiranja Laudato televizije

Laudato TV ima dopuštenje Agencije za elektroničke medije za emitiranje satelitom, kabelom i internetom na rok od deset godina. I Gledanje LTV-a putem kabelskih operatera:

Gledatelji u Hrvatskoj LTV mogu sada gledati putem Hrvatskog Telekoma:

na MAXtv-u

u osnovnom paketu na IPTV platformi kanal 503. To se za sada ne odnosi na MAXtv koji možete pratiti putem satelita (MAXtv SAT).

na Iskon.TV-u:

kanal 138, TV Start i kanal 140, TV Fun, Regionalni paket
ISKON je LTV smjestio u Regionalni paket gdje se nalazi još dvadeset televizija. Da biste gledali Laudato TV potrebno je izvršiti nadoplatu ISKONU u iznosu od 5 kuna. Laudato TV nema financijske koristi od tih 5 kn već je to marketinška politika tvrtke Iskon. U meniju postoji opcija NADOGRADNJA i tu se izaberu regionalni kanali. Vrlo je jednostavno izvršiti uplatu i možete to napraviti sami, od doma. Ukoliko budete imali bilo kakvih poteškoća, molimo vas, nazovite ISKON na broj: 08001000.

Naglašavamo da Laudato TV besplatno emitira svoj program prema svim operaterima koji ga žele preuzimati.

Preko IPTV operatera HT ERONET-a emitiramo i u Bosni i Hercegovini:

na HOME.TV-u, kanal 12.

Kod korisnika HOME.TV-a koji su naknadno sami sebi prilagođavali redoslijed kanala, zbog postavki IPTV sustava, svaki novi kanal ide na posljednje, trenutno 137. mjesto. Stoga se, kao najnoviji kanal na HOME.TV-u, LTV nalazi na 137. kanalu. Kako bi svim korisnicima LTV bio na 12. kanalu, potrebna su dodatna prilagođavanja. Operateri u HT ERONET-u prilagođavanja rade ručno, stoga će se LTV korisnicima postepeno pojaviti na kanalu 12.

Gledatelje kabelovskih i IPTV operatera s kojima još nemamo ugovorenu distribuciju signala pozivamo: pišite svojim operaterima i pitajte ih kada će biti moguće gledati LTV na njihovim kanalima u OSNOVNOM paketu...

II Gledanje LTV u zemaljskoj mreži

Naša je velika, velika želja ući u svaki hrvatski dom, ali to iziskuje velika financijska sredstva.
U Hrvatskoj je 9 digitalnih regija. Polako bi krenuli s najvećom regijom Zagrebačkom koja pokriva četvrtinu Hrvatske. Stoga smo Agenciji za elektroničke medije uputili zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži (za digitalnu regiju Zagreba i okolice) unutar Multiplexa D (DVB-T). Agencija upravo provodi radnje za davanje koncesije, sukladno Zakonu o koncesijama (NN 143/12): procjenjuje vrijednost koncesije, izrađuje studiju opravdanosti davanja koncesije, imenuje stručno povjerenstvo za koncesiju te poduzima druge mjere koje prethode postupku raspisivanja javnog natječaja te davanja koncesije.
Ne preostaje nam nego čekati i javiti se na natječaj kada ga raspišu...


III Gledanje LTV na internetu

Svi sadržaji LTV-a u vlastitoj produkciji od idućeg će se tjedna moći gledati na adresi laudato.tv. Tu je takozvani VOD program (video on demand ili emisija na zahtjev). Tu će biti VOD vodič što sve LTV donosi novoga u jednom danu iz vlastite produkcije. Pod opcijom VOD neće biti stranih programa za koji smo dobili prava samo za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Na toj će stranici također biti dostupan tjedni LTV vodič za cijeli program, najave emisija te ažurirane informacije na kojim nas se sve platformama može gledati.

Putem internetske televizije SaaN.tv emisije LTV-a u vlastitoj produkciji također će se moći gledati kao live stream u vrijeme emitiranja, ali uvijete distribucije određuje SaaN.tv.

Emitiranje LTV za dijasporu:

U planu nam je i emitiranje za dijasporu putem novih tehnologija u suradnji s Odašiljačima i vezama s kojima smo u pregovorima oko uvjeta distribucije. Takođe, bit će moguće koristiti i SaaN.tv.

Laudato televizija će polagano rasti i sadržajno i u kanalima distribucije, kako nam financiranje bude dozvoljavalo.

Ovim putem vas pozivamo: postanite naš prijatelj i pomozite nam da u tome rastemo zajedno: http://klubprijatelja.laudato.tv/