NAJAVA I PROGRAM II. Obiteljski dan na Kupresu

U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH, suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge „Kupreški kosci“, 28. srpnja bit će održan „II. Obiteljski dan u Kupresu“ koji će započeti Misom uočnicom 27. srpnja u 18:00 sati u župnoj crkvi.

Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, ovim Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu.

Predsjednik Udruge Kupreški kosci, gospodin Matko Ćurković, ističe da se ovim danom „želi prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kad ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2 325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji“, rekao je gospodin Ćurković.

Na uočnicu Dana obitelji, svetu misu predvodit će predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Nakon svete Mise etno skupina Čuvarice iz Rame priređuju koncert u Hrvatskom domu u Kupresu.

Sljedećeg dana, 28. srpnja u 11:00 sati središnje misno slavlje, u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Organizatori, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja, pripremaju cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na kupreškoj visoravni, prenosi kupreskiradio.com.