OBITELJ ANTIĆ S ČETVERO DJECE: Kod nas nema mjesta svađi, samo ljubav i smijeh

U doba krize i recesije iz kojih smo, kažu, generalno izašli, velike stope nezaposlenosti, općem stanju u državi i gradu u kojem živimo, u doba pada nataliteta, a sve većeg porasta nezadovoljstva ljudi zbog kojeg je sve manje istinske ljubavi i želje za osnivanjem obitelji, u našem smo Šibeniku našli jednu neobičnu obitelj. Kažemo neobičnu uzevši sve navedeno u obzir, ali oni nam kažu da su sasvim obični i normalni.

 

SEDMA NIJE KRIZNA

Obitelj Antić nije od onih koji su ‘stali’ na jednom djetetu iz razloga koje ima podosta njihovih sugrađana. Mladi šibenski bračni par Dijana i Marijan upoznali su se prije nešto više od sedam godina,već nakon pola godine su se vjenčali, a ne vjeruju u onu da je sedma zapravo i krizna. Lako, kažu nam, sve životne nedaće podnose. I da, ima ih dosta, dodaju, ali to ih nije spriječilo da osnuju veliku obitelj s četvero djece i da se iz njihovog doma uvijek čuje dječji smijeh.

GDJE KUĆA NIJE TIJESNA…

Ok, nekad i plač. Naime, najmlađi član njihove obitelji Davor Roko ima tek mjesec dana, a ostali su kako se narodski kaže, jedno drugom ‘do uha’. Šestogodišnji Mihael, petogodišnja Tea i četverogodišnji Antonio o malom bratu, hvale ih mama i tata, brinu kao veliki, a rijetko kada rade probleme.

– Dogodi se da su neposlušni, ali brzo ja to riješim. Kazna im podrazumijeva zabranu gledanja omiljenih crtića, pa dobro znaju što ih čeka ako nisu dobri. Palila je prije i koja ‘po guzi’. Ima nešto u onoj ‘batina je iz raja izašla’, ali generalno gledajući, nemam puno problema s njima. Složni su i dobri, pogotovo otkad imamo prinovu – kaže nam 29-godišnja mlada mama Dijana koja priznaje da je muž Marijan koji obitelj prehranjuje radeći kao zaštitar u jednoj šibenskoj privatnoj firmi,, puno popustljiviji, ali brzo, tvrdi, pronađu zajednički jezik.

FINANCIJE NE RJEŠAVAJU SVAĐOM

– Obveze jednako dijelimo i nije mi ništa teško raditi kako bih Dijani pomogao oko djece – kaže nam 33-godišnji otac četvero djece kojeg pitamo što s financijskog aspekta znači jedna plaća, a toliko članova obitelji.

– Nije lako i daleko je od idealnog. Zna se u kakvoj državi živimo, ali nas to nije spriječilo da imamo veliku i sretnu obitelj. Nije da nemamo problema, nego se znamo s njima nositi. To ne može svatko danas – odgovara nam spremno Marijan koji ističe da se ne svađaju, a pogotovo ne radi novca.

– Prepiremo se i raspravljamo kao i svi ljudi, ali svađati se zbog financijskih problema? Da, imamo često takve probleme, ali nam to nikad nije bio povod za svađu – složno će mladi roditelji koje na kraju pitamo planiraju li širiti obitelj.

– Ne planiramo, ali nikad ne reci nikad – kroz smijeh nam odgovara Marijan.