Peti rođendan Laudatova puta prema televiziji - Velika mi je djela učinio Svemogući!

Sveti Otac želi da Stepinac bude svetac sveopće, univerzalne Crkve, ne samo svetac za Hrvatsku – poručio je nuncij D'Errico pozivajući djelatnike Laudata da ostanu vjerni odlukama Svetog Oca.

Laudato na hrvatskom medijskom prostoru otvara puteve koji idu ukorak s novom evangelizacijom te učvršćivanju korijenskih vrijednosti hrvatske zemlje i društva. Srž je to poruke koju je na euharistijskom slavlju na Malu Gospu, u četvrtak, 8. rujna, središtu proslave rođendana portala laudato.hr, poručio predslavitelj, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico.

Na svetoj misi u dominikanskoj župnoj crkvi Kraljice svete krunice na zagrebačkoj Koloniji, na čijem je području Laudato, koncelebrirali su fra Jure Šarčević, OFMCap., predsjednik konferencije HKVRPP-a i provincijal Hrvatske kapucinske provincije, o. Vinko Mamić, OCD, ravnatelj Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, p. Niko Bilić, DI, rektor kolegija Družbe Isusove, p. Antun Volenik, DI, vicepostulator kauze sluge Božjega o. Ante Gabrića, fr. Domagoj Augustin Polanščak, OP, kapelan župe Kraljice svete krunice, isusovac Ivica Hadaš i fra Juro Marčinković. Slavlju su se pridružili i fra Tomislav Glavnik, OFMConv. gvardijan samostana Svetoga Duha, fra Stipe Renić, OFM, vikar župe sv. Jeronima, Chicago, vlč. Ivica Berdik, fr. Srećko Koralija, OP, Livio Marijan, podđakon i kancelar Križevačke grkokatoličke eparhije, fr. Ivan Dominik Iličić, OP. i fr Ante Kazoti, OP, redovnice, djelatnici, suradnici, prijatelji i podupiratelji Laudata.

U svojoj homiliji, Nuncij je istaknuo kako je i ovogodišnja proslava jedna velika hvala Gospodinu za milosti i nebeskoj Majci na okrilju u kojem već pet godina raste Laudato projekt. Najveća je zahvala upućena za početak emitiranja Laudato televizije kojoj je portal svih ovih godina utirao put.

- Velika mi je djela učinio Svemogući - naglasio je apostolski nuncij i s okupljenima nekoliko puta ponovio tu rečenicu kako bi si posvijestili veliku Božju djelotvornost u svom radu.

Proslava je bila i prilika molitve za postojanost u djelu Laudata, a za to je Nuncij preporučio dva velika zaštitnika: Mariju kao zaštitnicu služenja i blaženog Alojzija Stepinca kao zagovornika koji je posebno razumio teška vremena za Crkvu i društvo.

- Neka vas učvrste u vašim izvorima: vjernosti Crkvi, vjernosti Bogu, vjernosti Domovini i društvu. One su u temelju vašeg projekta – rekao je Nuncij.

Primijetio je kako se Hrvatska nalazi u periodu preobrazbe te naglasio kako je Laudato pozvan dati svoj doprinos u vjernosti vrijednostima koje su naši oci kroz povijest izabrali kao temeljne za domovinu. Posebno je istaknuo Laudatovu vjernost Papi i procesu nove evangelizacije koji on potiče.

- Papa sanja Crkvu koja izlazi, koja je u pokretu, koja za ozbiljno uzima posljednje Isusove riječi: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju' – rekao je dodajući kako to treba biti pokret prema dijelovima društva koji su na rubu materijalnog i duhovnog te i prema onima koji su neprijatelji.

Podsjetio je na zasjedanje Mješovitog povjerenstva Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve radi zajedničkoga očitovanja o životu bl. Alojzija Stepinca, u vremenu prije, za vrijeme i nakon Drugoga svjetskog rata. Sljedeće zasjedanje bit će u listopadu u Zagrebu.

- Papa mi je rekao: Želio bih da Stepinac bude svetac sveopće, univerzalne Crkve, ne samo svetac za Hrvatsku. Papa kao otac može zatražiti stvari koje su teške, ali on to traži kao otac za dobro svoje djece – zaključio je Nuncij.

Na kraju misnog slavlja Laudatu je čestitao i fra Jure Šarčević te zaželio još mnogo blagoslova na svemu što čini u hrvatskom medijskom prostoru.

U atmosferi radosnoga zajedništva djelatnici i prijatelji Laudata, nakon svete mise, nastavili su slavlje petoga rođendana. Hvala svima za čestitke te pozivamo i dalje sve čitatelje portala i gledatelje televizije na molitvu i podršku za Laudato!

Poslušajte poruke apostolskog nuncija mons. Alessandra D'Errica te pogledajte nastavak proslave s petog rođendana Laudatova portala!