Premijerova supruga: Svatko razborit opredjeljuje se za život

Podršku skupu ‘Hod za život’ dala je supruga premijera Tihomira Oreškovića, Sanja Orešković.

“Mislim da se svaka razborita osoba opredjeljuje za život, a ne za smrt, a sve ostalo je jedna velika zabluda i strah”, rekla je premijerova supruga za Dnevnik.hr

Danas, u subotu, 21. svibnja 2016., održan je prvi Nacionalni Hod za život. Pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“ hodalo se od Trga kralja Tomislava do Trga bana Jelačića.

Hod je organizirala građanska inicijativa „Hod za život“ koju čine brojni pokreti, udruge poput SKAC-a, U ime obitelji, Molitvene zajednice Srce Isusovo, Neokatekumenski put te brojne obitelji i pojedinci.

“Svi oni ovim miroljubivim hodom žele izraziti optimizam i svratiti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti te potrebu da država konkretnim društvenim i ekonomskim mjerama podupire djecu, žene i muškarce koji žele biti roditelji, imati obitelji, omogućujući svima onima koji vole i žele djecu – da ih i imaju. U povorci je prema procjenama policije sudjelovalo više od 15 000 ljudi“, istaknuli su iz organizacije Hoda za život.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.