Programi u franjevačkoj kući molitve Masna Luka u 2022. godini Franjevačka kuća molitve Masna Luka

Programi u franjevačkoj kući molitve Masna Luka u 2022. godini

Franjevačka kuća molitve Masna Luka smještena je u srcu Parka prirode Blidinje (BiH) na 1200 metara nadmorske visine. Vode joj putovi s tri strane: preko Posušja i Rakitna, preko Tomislavgrada i Lipe kao i preko Jablanice i Doljana.

Fra Josip Vlašić, poznati franjevac koji je bio dio, sada već bivše ekipe tzv. E-fratara iz Pazina (Istra), od nedjelje 26. rujna 2021. i službeno je postao novi kapelan samostalne kapelanije sv. Ilije Proroka i voditelj Franjevačke kuće molitve MASNA LUKA na Blidinju.

Fra Josip ima iza sebe iskustvo molitve, samoće, razmatranja, pravog franjevačkog „pustinjaštva“ koje će mu itekako biti dobra podloga za nove duhovne programe koje planira uvesti u Franjevačku kuću molitve u MASNOJ LUCi na Blidinju, prekrasnom lokalitetu i zdanju koje je kao stvoreno za povlačenje od svijeta i traženje bliskog i novog susreta s Bogom licem u lice.

Ovih dana fra Josip je predstavio planirane molitveno-duhovne programe za 2022. godinu s različitim i zanimljivim temama i voditeljima koje dodiruju različite razine života i djelovanja čovjeka, te njegova odgovarajuća poslanja u svijetu.

PROGRAMI U FRANJEVAČKOJ KUĆI MOLITVE MASNA LUKA U 2022. GODINI

POST, MOLITVA I ŠUTNJA

27. veljače – 5. ožujka 2022.
20. – 26. studenoga 2022.

Uz početak korizme organiziramo intenzivne duhovne vježbe u postu, molitvi i šutnji. Početak je u nedjelju u večernjim satima, a završetak u subotu prijepodne. Programom su predviđena dva duhovna nagovora dnevno, euharistija, krunica i druge pobožnosti, cjelonoćno klanjanje, pokorničko bogoslužje s prilikom za ispovijed itd. Cijelo vrijeme blaguje se domaći kruh s planinskim čajem i medom.

Voditelj: fra Slaven Brekalo
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE

29. ožujka – 1. travnja 2022.
7. – 10. lipnja 2022.

Duhovne vježbe za svećenike počinju u utorak uvodnim nagovorom u 16 sati, a završavaju u petak s ručkom. Za organiziranje duhovih vježbi potrebno je najmanje 15 prijavljenih sudionika. Broj sudionika je ograničen na maksimalno 30.

Voditelji: fra Josip Vlašić (1. termin) i fra Ante Marić (2. termin)
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

DUHOVNE VJEŽBE ZA SUDIONIKE E-DV

7. – 10. travnja 2022.
8.– 11. prosinca 2022.

Ove duhovne vježbe namijenjene su onima koji sudjeluju u e-duhovnim vježbama putem istoimene aplikacije, ali i svima drugima koji žele četiri korizmena ili adventska dana provesti u duhovnom ambijentu zajedno s drugim bogotražiteljima. Program počinje u četvrtak večer, a završava u nedjelju s ručkom a sastoji se od svakodnevne euharistije, duhovnih nagovora, osobnih razmatranja, zajedničkih klanjanja Presvetom, molitve Puta križa i krunice u prirodi itd.

Voditelji: br. Marinko Klaić i fra Josip Vlašić
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

EVO TI MAJKE!

6.– 8. svibnja 2022.
14.– 16. listopada 2022.

Svibanj i listopad dva su marijanska mjeseca. Osim što u tim danima intenzivno molimo krunicu, lijepo je poći u Marijinu školu i dopustiti joj da nas uči životu. Ovim programom upravo to želimo. Učit ćemo od Marije i s Marijom. Učit ćemo živjeti i vjerovati. Učit ćemo ljubiti i nasljedovati. Učit ćemo od nje kako se radovati i spasonosno trpjeti. Program počinje u petak navečer i završava u nedjelju s ručkom.

Voditelj: fra Ljubo Kurtović
Kotizacija: 120 KM
Prijave: OVDJE

OBUCITE SE U SILU ODOZGOR!

2. – 5. lipnja 2022.

Uoči svetkovine Duhova pozivamo vas u molitveno duhovno zajedništvo naše kuće molitve. Kako iskusiti Duha Svetoga? Što znači radovati se u Duhu Svetom? Dođite i zajedno živimo i slavimo Pedesetnicu. Obucimo se u Silu odozgor! Program počinje u četvrtak večer, a završava u nedjelju s ručkom.

Voditelj: fra Stanko Mabić
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

MOLITVA U POKRETU

16. – 19. lipnja 2022.
28. – 31. srpnja 2022.

Park prirode Blidinje nudi savršene uvjete ne samo za molitvu i odmor, nego i za sportsku rekreaciju. Molitva u pokretu je duhovno-rekreativni program. Ako želiš spojiti duh i tijelo, ako želiš iskusiti trenutke molitve i tjelovježbe – onda je ovo program za tebe! Bit će tu meditacije, pjesme, hodanja, trčanja i… Trebaju ti i Biblija i tenisice. Biblija će te čekati u Masnoj Luci, ali tenisice trebaš ponijeti sa sobom. Ako želiš imati i originalnu majicu, o tome ćeš nam reći prilikom prijave. Program počinje u četvrtak večer, a završava u nedjelju s ručkom.

Voditelji: Kristina Jurić, sportska trenerica, Vedran Vlašić, dipl. kineziolog, i fra Josip Vlašić
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

GOSPODINE, ŠTO HOĆEŠ DA UČINIM?

7. – 10. srpnja 2022.

Za sve mlade između 18 i 30 godina, bilo da su radnici ili studenti, nudimo dane zajedništva, molitve, pjesme, boravka u prirodi… Što je volja Božja za tvoj život? Kako doći do istinske radosti? Koji je smisao tvog postojanja? Zajedno uzlazimo na goru, tražimo odgovore i radujemo se životu. Pridruži nam se! Početak je u četvrtak večer u 18 sati. Na kraju svega nećemo se htjeti rastati, ali ipak ćemo morati završiti nedjeljnim ručkom u 13 sati.

Voditelj: fra Marin Karačić
Kotizacija: 150 KM
Prijave: OVDJE

ADAME, GDJE SI?

1. – 4. rujna 2022.

Program je namijenjen muškarcima: i oženjenima i neoženjenima, i muževima i samcima, i očevima i sinovima… Kroz predavanja, rad po skupinama, propovijedi i razmatranje biblijskih tekstova tražit ćemo istinu o cjelovitom muškarcu. Molit ćemo, razgovarati, pjevati, hodati, šutjeti. Spojit ćemo psihologiju i duhovnost. Tražit ćemo Adama u sebi. Tražit ćemo sebe. I Boga. Ako želiš biti dio ekipe, pridruži nam se!

Voditelji: Kristijan Kraljević, dipl. psiholog, i fra Josip Vlašić
Kotizacija: 180 KM
Prijave: OVDJE

OTVORENI ZA VAŠE PROGRAME

Osim ponuđenih programa koje organiziramo i na koje se možete prijaviti, Franjevačka kuća molitve u Masnoj Luci nudi vam prostor za organiziranje vaših vlastitih duhovnih programa. Nudimo vam više od 50 ležajeva u 40 jednokrevetnih i 8 dvokrevetnih soba, blagovaonicu, dvije dvorane, kapelicu od 30-ak mjesta, crkvu, prostor za druženje, očaravajući prirodni ambijent i još mnogo toga.

Za sve informacije obratite nam se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na +387 63 882 042.