Proslava 5. obiteljskog dana u BiH medjugorje-info.com

Proslava 5. obiteljskog dana u BiH

Peti Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini i Drugi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba bit će proslavljen u nedjelju, 31. srpnja u 11 sati svečanim euharistijskim slavljem koje će u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu predvoditi umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Prigodnu propovijed uputit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH. Euharistijskom zajedništvu pridružit će se i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić kao i predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren, banjolučki pomoćni biskup, koji će također u kupreškoj župnoj crkvi u subotu 30. srpnja u 19 sati predvoditi misu uočnicu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon mise.

Biskupi Biskupske konferencija Bosne i Hercegovine sa svog 84. redovitog zasjedanja, održanog 13. i 14. srpnja 2022. u Banjoj Luci, uputili su poziv svim članovima svojih biskupijskih zajednica kojima je to moguće, a posebno vjernicima iz susjednih župa, da se i ove godine ujedine na euharistijskom slavlju u nedjelju 31. srpnja 2022. u crkvi Svete Obitelji na Kupresu na proslavi petog Obiteljskog dana. Te nedjelje su i sve župne i druge crkvene zajednice u Bosni i Hercegovini pozvane moliti za obitelji te za djedove, bake i starije osobe.

Središnja proslava 5. obiteljskog dana u BiH i 2. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba na Kupresu bit će prema sljedećem programu:

Subota, 30. srpnja 2022.

  • 18:00 sati – prigoda za pristup sakramentu ispovijedi
  • 18:00 sati – krunica za obitelji
  • 19:00 sati – misa uočnica: predvodi predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren
  • 20:00 sati – jednosatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na temu Poruke pape Franje za Drugi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Nedjelja, 31. srpnja 2022.

  • 10:00 sati – molitva krunice i prigoda za pristup sakramentu ispovijedi
  • 11:00 sati – svečano euharistijsko slavlje: predvodi kardinal Vinko Puljić, a propovijeda predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

ika.hkm.hr