Recept djeda Jure za dugovječnost 'Treba puno raditi, valja pošteno živjeti, ne činiti zla drugome te se uzdati u Božju pomoć'

Najstariji stanovnik otoka Brača i jedan od najstarijih stanovnika županije nono Juraj (Juro) Mihovilović iz Pražnica umro je u 104. godini.

Ostat će upamćen kao prva osoba u dugom povijesnom slijedu tog bračkog mjesta koja je doživjela i nadživjela stotu. Cijeli svoj život proveo je u Pražnicama, a na posljednji počinak ispratilo ga je gotovo cijelo mjesto, piše Slobodna Dalmacija.

Juro Mihovilović rođen je u Pražnicama 19. ožujka 1914. godine, a iza sebe je ostavio šest kćerki - Margitu, Katiju, Boženu, Mariju, Dušanku i Vesnu. Posebnu radost pričinjavalo mu je 10 unuka i isto toliko praunuka.
 
Od rane mladosti pa sve do svoje 99. godine pjevao je u crkvenom zboru. Barba Juro je sve do kraja života bio bistrog uma i sjećao se mnogih detalja iz svog dugovječnog života. Bio je udovac od 2008. godine, a od 2013. zbog prijeloma noge bio je dosta vezan uz krevet.

Cijeli svoj vijek mukotrpno je radio jer je trebalo odgojiti i podignuti na noge šestero djece. Nono Juro imao je svoj recept za dugovječnost, a on glasi: Treba puno raditi, valja pošteno živjeti, ne činiti zla drugome te se uzdati u Božju pomoć.