U Kupresu je oboren svjetski rekord s najviše ljudi istog imena na jednome mjestu

Ranije su ovaj Guinnessov rekord držali "Muhamedi" kojih se okupilo 1096 u Dubaiu ( Ujedinjeni Arapski Emirati). Organizatori su najavili iduće godine okupljanje Ivana s njihovim suprugama.

Neslužbeno, najstariji sudionik današnjeg okupljanja Ivana je devedesetogodišnji Ivan Karačić iz Mostara. "Ivani" su na Kupres stigli iz Neuma, Ravnog, zapadne Hercegovine, Mostara, Središnje Bosne, Posavine ali i Republike Hrvatske.

Inače, Kupres je od jutros u znaku Ivana. U cijeloj općini su izvješeni su transparenti dobrodošlice "Ivanima". "Ivani" su danas na Kupres došli iz svih krajeva BiH i Hrvatske, ali i mnogobrojni Hrvati iz BiH kako bi podržali ovu manifestaciju.

Od ranog jutra prema Kupresu su bile kilometarske kolone i tražilo se parking mjesto više.

U poslijepodnevnim satima počinje i pučko veselje. U programu sudjeluju brojna kulturno- umjetnička društva, tamburaški sastavi, Mate Bulić, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson. Organizatori su najavili i iznenađenje - poseban dan iz Posavine za sve Ivane.

Okupljanje "1000 Ivana" na Kupresu organizirano je povodom 25. obljetnice pjesme "Moj Ivane" čiji tekst potpisuje Kuprešak Frano Ančić, a izveo je Marko Perković Thompson, prenosi dnevnik.ba.

UŽIVO s Kupresa: ‘Okupljanje 1000 Ivana’