U znak velike zahvalnosti Gospi sagradili zavjetnu kapelicu

"To je naš mali dar velike zahvalnosti srca Bogu i Gospi za tolike darove i milosti neba"

U utorak, 21. kolovoza u Srđanima – župa Tomislavgrad, uz glavnu prometnicu, blagoslovljeni su Gospin kip i novosagrađena kapelica koju je u znak velike zahvalnosti Gospi sagradila obitelj Joze – Sokola i Ive Kovačević.

Mi smo dugo izbivali u tuđini i po povratku u domovinu odlučili smo kupiti ovu njivu i na njoj sagraditi ovu kapelicu, koju krasi prelijepi Gospin kip. Mnogi su se tome čudili što to radimo i što u to trošimo. No, nije nas briga. Mi smo se dragoj Gospi na ovaj način barem malo odužili. Pa to je naš mali dar velike zahvalnosti srca Bogu i Gospi za tolike darove i milosti neba. Ovo je ujedno i dar našem selu i kraju iz kojeg smo ponikli i kojem smo se opet, Bogu hvala, živi i zdravi vratili nakon toliko godina života i rada u Njemačkoj. No, ovo je dar i svim putnicima i namjernicima koji ovuda prolaze i koji će barem na trenutka zastati i pomoliti se za sebe, svoje potrebe i staviti se pod Božju i Gospinu zaštitu“, ističe obitelj Kovačević.

kapelica-srdani-1.jpg

Obitelj zahvaljuje rodbini, prijateljima, sumještanima iz sela, izvođačima radova, te svima koji su im na bilo koji način pomogli u realizaciji ove ideje. Oni su donirali i grobljansko zvono u donjem srđanksom groblju, koje je elektrificirano.

Svečanosti su, uz obitelj, nazočili brojni prijatelji i rodbina, a Božji blagoslov zazvao je fra Mirko Bagarić, glavni urednik Naših ognjišta. Na prigodnom domjenku, uz pjesmu, veselje i bratsko-sestrinsko zajedništvo slavlje se nastavilo do kasnih večernjih stati, prenosi portal tomislavcity.com.