120 svećenika pretvorilo trgovački centar u veliku ispovjedaonicu

Trgovački centar Gran Estación u Bogoti, Kolumbija, 18. i 19. listopada pretvorio se u otvorenu ispovjedaonicu gdje je 120 svećenika iz cijele zemlje iznenadilo prolaznike i podijelilo sakrament pomirenja u drugom izdanju događaja zvanog Confesatón.

Prema navedenom na internet stranicima kolumbijske biskupske konferencije (CEC), ovaj je događaj održan na skupu vjere i znak je jubileja godine milosrđa koji „ispunjava ono što papa Franjo poručio Crkvi  a to je da izađe na ulice i bude znak Božje prisutnosti na svakome mjestu“.

CEC navodi kako je prvi dan Confesatón-a počeo u 17h. Neke su osobe s čuđenjem i znatiželjom promatrale svećenike, a drugi su stali u red na naznačenim mjestima kako bi se ispovjedili.

Gladys López bila je jedna od onih koji su se ispovjedili i kaže kako je za nju ovo bila prilika da se rastereti.

„Osoba bude posve uvjerena da joj Bog pruža priliku da ima mirnu savjest i da izbaci iz sebe ono što se pretvorilo u teret u našim životima, to je prilika koju bi svi trebali iskoristiti“, kaže.

Luz Estella Rey je priznala kako odavno nije proživjela ovaj sakrament te se osjećala „vrlo ugodno, bez straha da radi nešto iz straha“. Istaknula je također i osobnost svećenika kod kojeg se ispovjedila. „Prenio mi je mir i osjećala sam se smireno“.

S druge strane, Miguel Marquina Acevedo se iznenadio vidjevši ovu inicijativu jer je bio u Bogoti samo u posjeti. Ispovjedio se sa svojim sinovima. „Razlog tome nije samo približiti se Bogu, već i ispovjediti svoje grijehe jer često nemamo vremena ići u crkvu“, kaže Miguel.
Osim ispovijedi u trgovačkom centru, druga grupa svećenika posjetila je 19. i 20. listopada razne centre u Bogoti kako bi i tamo pružili ovaj sakrament.

Pogledajte i video u nastavku:


Označeno u