Božanska krvna grupa: otkrivena "slučajnošću" euharistijskih čuda

Znamo li Isusovu krvnu grupu?

Nevjerojatna “podudarnost” između euharistijskih čuda i relikvija iz života Isusa Krista otkrivaju nam Isusovu krvnu grupu, javlja ChurchPop.

U osmom stoljeću, bazilijanski svećenik u Lancianu, u Italiji koji je sumnjao u stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji, služio je svetu misu kada je vidio pravo Tijelo na oltaru i pravu Krv u kaležu.

Dana 4. ožujka 1971. – jednog od najhladnijih dana stoljeća u Italiji – prof. Linoli je završio znanstveni izvještaj u snijegom prekrivenom Lancianu. Sažeo je sljedeće točke: Krv euharistijskog čuda je prava krv, a Tijelo je pravo tijelo, meso je građeno od tkiva srčanog mišića,a krv i meso pripadaju ljudskoj vrsti. Krvna grupa je AB i identična je u Krvi i Mesu: stoga, po svoj prilici, obje pripadaju istoj Osobi.

Diljem svijeta ista krv

U 13. stoljeću (500 godina nakon čuda u Lancianu), još jedan svećenik koji je sumnjao u istinitost Stvarne prisutnosti također je doživio euharistijsko čudo: hostija je počela krvariti po svom korporalu (tkanini koja se koristi u liturgiji). Ta tkanina se još uvijek možete vidjeti i izložena je u katedrali u Orvietu.

Sredinom 1990-ih provedeno je znanstveno istraživanje nad tkaninom i pokazalo se da se i ovdje radi o ljudskoj krivi te da je krvna grupa AB. Isto tako, proučavanjem Torinskog platna potvrđena je krvna grupa AB.

Spomenuti ćemo i 1263. godinu kada se dogodilo euharistijsko čudo u mjestu Bolseni, u Italiji. Svećenik je slaveći svetu misu posumnjao da se kruh i vino pretvaraju u Kristovo Tijelo i Krv. Kad je lomio posvećenu hostiju primijetio je kako iz nje kaplje krv koja si slijevala niz oltar. Provedeno je 1995. godine testiranje krvi i utvrđeno je da se radi o ljudskoj krvi, krvne grupe AB . Isto se dogodilo i s euharistijskim čudom u marijanskom svetištu Finca u Betaniji, Venezuela 1991. Znanstvenici su pronašli krv krvne grupe AB, a također pri istraživanju euharistijskog čuda u Buenos Airesu u Argentini, potvrđeno je da se radi o ljudskoj krvi, krvne grupe AB.

Mnoge od ovih istraga dogodile su se početkom 20. stoljeća, mnogo kasnije nego što se čuda dogodila i to nam daje pretpostaviti kako je bilo nemoguće krivotvoriti krvnu grupu.
Zbog toga je mnogo vjerojatnije da su ova čuda i relikvije, razdvojene stoljećima i mnogo prije Znanstvene revolucije, zapravo autentične.