Časne sestre iz Albanije danas će moliti za sve nas. Nešto mi ipak možemo učiniti i za njih… FOTO: Bosonoge karmelićanke u Albaniji

Časne sestre iz Albanije danas će moliti za sve nas. Nešto mi ipak možemo učiniti i za njih…

Misionarke u Albaniji, sestre karmelićanke koje su u svibnju ove godine proslavile 21 godinu djelovanja u Albaniji, svakodnevno mole za sve Hrvate u domovini. Njihov karmelski misionarski život odvija se vrlo intenzivno. Kao što je Božja ljubav svakoga dana nova, tako se i kod njih uvijek nešto novo događa, javlja dijaspora.hr.

Udružimo se u molitvi i 31. svibnja molimo s našim misionarkama u Albaniji, bosonogim karmelićankama. Sestre će u petak moliti svetu krunicu u 17.30 sati za sve prijatelje misija i čitatelje Radosne vijesti. Molit će u svojoj samostanskoj crkvi, tj. u koru gdje je njihov klauzurni dio, a mi ćemo moliti u svojim domovima, zajednicama, župama… Bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazimo, molitva nas povezuje i udaljenost ne postoji!

Obično kada ljudi prvi put posjete sestre, često znaju pitati zar im nije dosadno živjeti u zatvorenom prostoru, u klauzuri. Međutim, odgovor naših misionarki uvijek je isti: “Dani nam prebrzo prolaze!”

Tijekom 21 godine službe u Albaniji, sestre svjedoče brojnim plodovima strpljive molitve i pouzdanja u Božju providnost. Unatoč velikim potrebama i materijalnom siromaštvu, njihova je prva zadaća molitva i duhovna pomoć svima koji gladuju i žeđaju za susretom sa živim Bogom. Poslane su onima koje je slomila patnja, koji ne vide izlaz iz svoje situacije i smisao svojeg života, onima koji su izgubili svoje najdraže i plaču za njima bez nade, svima koji trebaju molitvu i pomoć.

Svakog dana na njihova vrata dolaze mnogi koji traže molitvenu pomoć i imaju potrebu podijeliti svoju patnju, tražiti savjet, izreći zahvalu i učiti moliti. Njihove teške životne situacije i patnje često su toliko teške da ne postoji ljudska riječ koja bi ih mogla utješiti i pomoći im pronaći izlaz, već samo Bog, koji je Otac utjehe.

Bez molitve ništa nije moguće i zato povežimo se Božjom riječju i molimo zajedno, i molimo jedni za
druge. Isus nije „izbacio“ ni jednu osobu iz svojeg djela spasenja, tako niti naša molitva ne smije isključiti
nikoga.

Želite li i donacijom pomoći djelovanje hrvatskih misionarki i misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Označeno u