Curica s velikim snom: Nema prste, ali želi postati plesačica

Malena Scarlett (4) zbog rijetkog sindroma nema prste na rukama i nogama.

Nakon jednog posjeta kazalištu, postala je opsjednuta mišlju da postane uspješna plesačica... Scarlett Wright je jedna neobična četverogodišnjakinja s velikim snom. Naime, Scarlett je rođena bez nožnih prstiju i bez jednog prsta na rukama. Njen san je postati uspješna plesačica. Ovaj sindrom (Adams-Oliver) je jako rijedak i ima ga samo 130 ljudi na svijetu. Zbog toga malenoj Scarlett nikada neće narasti prstići na rukama i nogama.

scarlett-1.jpeg

Nakon što je Scarlett vidjela balerinu Darcey Bussel kako pleše postala je opsjednuta mišlju da će i ona jednog dana postati plesačica. Bez obzira što Scarlett može normalno hodati samo u cipelama posebno izrađenim za nju počela je pohađati plesne tečajeve - bosa. Njeni roditelji Kershwin (25) i Jonathan (28) skupljaju novac kako bi naručili izradbu posebnih baletnih papučica koje bi olakšale plesanje za Scarlett. - Ona je divna i pričljiva curica. Neće dozvoliti nikome da je zaustavi. Jako je hrabro što želi plesati. Prošle godine smo otišli gledati balet u kazalište i ona je bila naprosto oduševljena - rekla je majka.Stalno je zapitkivala o balerini Darcey. Morala sam joj pokazati sva njena YouTube videa, a onda je molila da je upišemo na tečaj.

scarllet-2.jpeg

Plesala bi po cijele dane u sobi. Na kraju smo pristali, ali je bilo jako teško pronaći nekoga tko bi pristao raditi sa Scarlett jer je većina pokreta za nju jako kompleksna - dodala je. - Bili smo presretni kad smo pronašli nekoga tko bi ispunio njene snove. Uspjeli smo nabaviti jedne cipelice, ali to nije dovoljno. Nadamo se da ćemo uspjeti nabaviti još jedne do njenog rođendana - rekla je majka, - Zbog ljubavi prema baletu nekad se i preforsira. Kao majci, to je jako teško gledati. Nitko ne želi da mu dijete pati, ali Scarlett je uvijek jako pozitivna. Da nije takva, teže bi se nosili sa situacijom. Svi se odmah zaljube u nju - dodala je. - Ona je jedna divna djevojčica. Trudi se jako, čak i ići u korak sa starijima. Ona je dio našeg plesnog tima - rekla je učiteljica plesa.