"Izlazim među ljude" Svećenik studentima ponudio „Ispovijed u pokretu“ u vozilu

Župnik katoličke crkve sv. Toma Akvinskog, otac Patrick Baikauskas, sa Sveučilišta Purdue u West Lafayette u državi Indiana nudi ispovijed na nov, originalan način.

Župnik službe u kampusu smislio je "ispovijed to-go (u pokretu)". Vozi golf vozilo s natpisom "Ispovijed u pokretu", nudeći ispovijed i to upravo na fakultetskom kampusu.

"Ako je ovo zaista važan sakrament, onda to i pokažite", rekao je otac Patrick je za WLFI News 18.

"Izlazim među ljude - gdje su studenti - uzmem ovo golf vozilo i ispovijedam u hodu"

"Papa Franjo je da trebamo mirisati poput ovaca", objašnjava otac Patrick. "Mirisati na ovcu znači da nećete ostati u toj crkvi i čekati da svi ljudi dođu k nama.

"Papa Franjo želi da izađemo među ljude i osjetimo ih tamo gdje oni jesu."

Evo cijele priče u nastavku:

ChurchPop piše kako se otac Patrick zaustavlja kada ga studenti počnu pozdravljati  mahajući mu. U vozilu za golf sluša ispovijedi licem u lice.

"Poštujemo našu tradiciju, ali ne želimo biti tradicionalisti," dodao je otac Patrick. "Ne želimo biti tako zaokupljeni da bismo zaglavili u tradiciji bez da prepoznamo kako je možemo prenijeti ljudima na novi način."

Studenti koledža u Purdueu izrazili su svoje reakcije na ovu manje tradicionalnu metodu ispovijedi.

"Pomislio sam kako je prilično smiješno kad sam ga prvi put vidio, ali mislim da je nekako cool što je on tamo i na takav način evangelizira", rekao je brucoš sveučilišta Purdue, Liv James.

David Evans, još jedan student sveučilišta Purdue i član Katoličke crkve Svetog Toma Akvinskog, rekao je da svaki tjedan ide na ispovijed. Objasnio je da je to "samo još jedan način" da primi sakrament.

"Smisao ispovijedi je primiti milost, pogledati u sebe i priznati " ovdje sam zgriješio, ali bit ću bolji ", rekao je Evans za WLFI News 18 a prenosi ChurchPop.

Prevela Erika Radovic|Medjugorje-info.com