Kolumbijski biskup će blagoslovljenom vodom izvršiti egzorcizam nad cijelim gradom pomoću helikoptera: "Moramo se riješiti vraga"

Iz kolumbijske biskupije Buenaventura, biskup Rubén Darío Jaramillo Montoya izvršit će obred egzorcizma nad gradom Buenaventure ovog vikenda tijekom jednog od svojih festivala, javlja ChurchPoP.

Ovaj se vikend obilježava blagdan sv. Bonaventure, zaštitnika grada.

Egzorcizam je odgovor na demonskom utjecaju za koji vjeruje da je odgovoran za strašne zločine u gradu.

Više od 50 ubojstava prijavljeno je između siječnja i svibnja, a nedavno je ubijena i 10-godišnja Diana Tatiana Rodriguez. Rodriquez je prije ubojstva bila mučena i seksualno zlostavljana.

"Želimo obići cijelu Buenaventuru, iz zraka, i poškropiti je blagoslovljenom vodom kako bi protjerali sve one demone koji uništavaju našu luku, kako bi Božji blagoslov sišao nad nas i oslobodio svakog zla na našim ulicama ”, rekao je biskup Montoya za kolumbijske medije.

Biskup je također rekao: "Moramo se riješiti đavla da vidimo možemo li vratiti mir koji je grad izgubio s tolikim zločinima, korupcijskim djelima, i sa toliko zla i trgovine drogom koji napadaju našu luku."

Dok obred egzorcizma protjeruje demone iz pojedinih osoba, papa Leo XIII. Dodao je "Egzorcizam protiv Sotone i palih anđela" 1890. godine, svečanu molitvu egzorcizma koja suzbija demonske napade.

Egzorcist biskupije u Pensilvaniji msgr. John Esseff iz Scranta rekao je za National Catolic Register "kada bi se svaki biskup probudio i počeo koristiti ovlasti koje ima, đavao ne bi imao nikakve šanse - rezultati bi bili nevjerojatni. "

“Snaga Crkve koja je povjerena biskupima upravo je ono čega se Đavao najviše boji”, rekao je Esseff.

“Demoni se boje toga kad bi se svi biskupi probudili i vršili egzorcizme vlašću kojom imaju.

Kad bi oni [biskupi] upotrebljavali svoju moć, ono što bi se dogodilo kraljevstvu tame bilo bi nevjerojatno. "

Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon!

Prevela Erika Radovic/medjugorje-info.com