Nakon 40 godina 10-metarski kip Djevice Marije spreman za Nagasaki (FOTO i VIDEO)

Japanski kipar Eiji Oyamatsu (88) gotovo pola svog života posvetio realizaciji, o vlastitom trošku, ovog sjajnog drvenog djela.

Gotovo deset metara za ovu drvenu skulpturu Djevice Marije s djetetom Isusom koju je japanski umjetnik Eiji Oyamatsu - nakon četiri desetljeća - dovršio prošlog lipnja, piše Aleteia.

Majstor Oyamatsu, katolik iz Fujisawe, prefektura Kanagawa, samoinicijativno je započeo projekt nadahnut posjetom Ivana Pavla II. Japanu (bio je to prvi papa koji je došao u tu zemlju), te je sada kip, koji odaje počast tisućama kršćanskih mučenika Nagasakija iz 17. stoljeća, pronašao svoj dom u prostoru koji će postati svetište u Japanu. To će također biti moguće zahvaljujući primjeru samog Eijija koji je inspirirao grupu volontera da osnuju Udrugu građana za svjetsku baštinu Minami-Shimabara 2018. Volonteri iz prefekture Nagasaki kupili su zemljište za postavljanje kipa u čast mučenika pobune Shimabara-Amakusa, s ciljem pretvaranja mjesta u popularno svetište.

Tragični progon kršćana u Japanu

Pobuna, uglavnom lokalnih katoličkih seljaka, proizašla je iz pritužbi na pretjerano oporezivanje i zlostavljanje od strane dužnosnika na poluotoku Shimabara i otocima Amakusa. zajednicu je brutalno uništila vojska vojne vlade Tokugawa Shogunata od 120.000 vojnika. Opresija koja se događala između 1637. i 1638. ostavila je između 30.000 i 37.000 mrtvih kršćana te je okončala kršćanstvo u Japanu barem do njegova ponovnog rođenja u 19. stoljeću.

Označeno u