'Oh My Goal' raznježio videom o našim Vatrenima': 'Prošli su kroz pakao, a sada su postigli rajski rezultat'

Popularna stranica 'Oh My Goal' objavila je video u kojemu iskazuje divljenje hrvatskim nogometašima koji su svojim žrtvama repku odveli do pobjede

"Francuska je možda osvojila zlato, ali Hrvatska je osvojila srca milijuna ljubitelja nogometa" - riječi su to kojima započinje emotivni video s Facebook stranice Oh My Goal.

"Ivan Rakitić podnio je veliku žrtvu. Noć prije utakmice s Engleskom, Ivana je u krevetu tresla groznica i mislio je da će utakmicu morati propustiti. No, iako ga je bolest držala nekoliko dana, Rakitić je odlučio igrati. I ne samo to. Tijekom utakmice izgubio je 4.5 kg i pretrčao 14 i pol kilometara", govori narator u videu.

"Hrabrost je epitet koji savršeno opisuje ovu momčad, ali i zemlju", nastavlja narator, napominjući kako su za vrijeme Domovinskog rata prošli kroz pravi pakao.

Tako su, stoji u videu, Luki Modriću pred očima upucali djeda, uplašeni Mandžukić bi se kao dijete skrivao iza madraca kada bi čuo zvuke metaka, Dejan Lovren s obitelji je morao pobjeći u Njemačku od straha za goli život, a 11-godišnji Subašić je gledao kako mu gori dom.

Narator u videu hvali Dalića i naše nevjerojatne nogometaše naglašavajući njihovu hrabrost, snagu i odlučnost te ističe kako je ovakav povijesni rezultat pomogao ujediniti građane i pomoći im da barem nakratko zaborave ekonomske probleme u državi, prenosi tabloid.rtl.hr.

Video je prenijela i Facebook stranica Iznad svih Hrvatska, a u cijelosti pogledajte ispod.