Pjesma koju je napisala tinejdžerica bolesna od raka: Uspori život jako brzo prolazi

Pjesmu je napisala djevojka u posljednjoj fazi bolesti, u New York bolnici.

Proslijedio ju je njen liječnik.

Budite sigurni da ste shvatili završnu napomenu poslije pjesme.

Da li si ikad gledao djecu na ringišpilu? Ili slušao kako zapljuskuje zemlju?

Da li si ikad pratio leptirov kaotičan let? Ili zurio u sunce na zalasku?

Bolje uspori ...

Ne pleši tako brzo. Vrijeme je kratko. Glazba neće trajati zauvijek.

Da li protrčiš kroz svaki dan kao da letiš? Kad pitaš Kako si, čuješ li odgovor? Kad se dan završi, odlaziš li u krevet sa sljedećih stotinu poslova koji jure kroz tvoje misli...

Bolje uspori. Ne pleši tako brzo. Vrijeme je kratko. Glazba neće trajati zauvijek. Kažeš li nekad svom djetetu uradit ćemo sutra i u svojoj žurbi ne primijetiš njegovu tugu ?

Da li si ikad izgubio kontakt i dopustio da umre dobro prijateljstvo samo zato što nisi imao vremena ili nisi nazvao i rekao: "Bok.." Bolje uspori. Ne pleši tako brzo. Vrijeme je kratko. Glazba neće trajati zauvijek. Kad trčiš da stigneš negdje propustiš polovinu zabave koja te tamo čeka.

Kad brineš i trčiš kroz dan, isto je kao da si bacio neotvoren poklon. Život nije trka. Uspori. Čuj glazbu prije nego što se pjesma završi...

Dragi moji : Molim vas, proslijedite ovo svakome koga znate, čak i onome koga ne znate! Ovo je molba jedne posebne djevojke koja će uskoro napustiti ovaj svijet zbog raka.

Ovoj mladoj djevojci ostalo je samo 6 mjeseci života i njena je želja da slanjem ovog maila poruči svima da žive punim plućima, onako kako to ona nikad neće moći.

Ona nikada neće ispuniti ono što je obećala, neće završiti srednju školu niti se udati i imati obitelj....Dijeleći ovaj post ne dajete svoj novac, samo svoje vrijeme i šaljete snažnu poruku:

"USPORI život jako brzo prolazi ..."