Poruka hrvatskog misionara školarcima: Nemojte dozvoliti da vas zarobi televizija, telefon, samoća

Svim učenicima u Hrvatskoj, koji danas završavaju sa školskim obavezama, posredstvom Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, stigla je poruka našeg misionara u Ugandi don Gabrijela Jukića.

"Dragi mali misionari,
školska godina je završila i školsko razdoblje je iza vas. Puno ste učili, radili, trudili se i odricali. Odmor je pred vama i nemojte zaboraviti koliko truda ste uložili i važno je da ostanete aktivni. Nemojte dozvoliti da vas zarobi televizija, telefon, samoća. Budite aktivni.
Budite u društvu sa svojim prijateljima, komunicirajte, idite na svetu misu. Uključite se i budite aktivni u crkvi. Pjevajte, ministrirajte, idite u prirodu, neka vas taj aktivni duh drži. Idite u šetnju s prijateljima, posjetite planine, vidite kako je Bog sve za nas lijepo pripremio i vidite što nam je Bog sve dao. Sjetite se i naše afričke djece koja su gladna, bosa i čitav život žive u prirodi. Našli su način da se stope s prirodom pa neka to i vama bude poticaj da budete u tom duhu spremni na suradnju s prirodom. Da se opustite i ne zarobite se materijalnim nego osjetite Duha Božjega i osjetite duha onoga koji se može primijetiti u prirodnim stvarima. Molite za misionare i malu djecu da im Bog providi da imaju dobar i lijep život. Sve neka bude na slavu Božju. Svako vaše malo odricanje i vaš mali dar za Boga kako bi s tim malim darovima i Bog zajedno s vama puno toga mogao napraviti u Africi za djecu koja puno pate. I dalje budite aktivni, sudjelujte u životu i ne otuđite se i zarobite materijalnim.
Puno pozdrava iz Ugande šalje svima misionar don Gabrijel Jukić. Bog vas blagoslovio!"

Sveti Alojzije Gonzaga - zaštitniče mladih, moli za sve nas!

 

Označeno u