Presveti sakrament i hostije pronađene potpuno netaknute u ruševinama spaljene crkve u Kamerunu

Nakon požara koji je doslovce uništio crkvu u Kamerunu, biskup Aloysius Fondong iz biskupije Mamfé ušao je u ruševine kako bi uzeo Presveti Sakrament i ustanovio da su svete Hostije i ciborij u kojem su bile potpuno netaknute.

U noći 16. rujna naoružani ljudi zapalili su crkvu Svete Marije u gradu Nchangu, koji se nalazi u biskupiji Mamfé, i oteli pet svećenika, časnu sestru i tri laika.

U videu koji je 21. rujna objavio Aid to the Church in Need (ACN), Fondong se vidi kako ulazi u izgorjelu crkvu i probija se kroz ruševine sve dok ne stigne do tabernakula, postavljenog na zid pored križa.

Nakon otvaranja tabernakula koji je drven, prelat klekne i vadi ciborij s posvećenim hostijama iz svetohraništa, a koje su čudom neoštećene.

“Ono što se dogodilo je odvratno. Iskušavaju Božju strpljivost”, rekao je biskup, prema tvitu ACN-a.

Članak Vatican News rekao je da je Radio Evangelium biskupije Mamfé izvijestio da je oko 60 naoružanih muškaraca napalo katoličku zajednicu u Nchangu u noći 16. rujna i otelo pet svećenika, časnu sestru, kuharicu, katehetu i 15 godina staru djevojka koja živi s časnim sestrama.

Prema vatikanskoj novinskoj agenciji Fides, nadbiskup Bamende, Andrew Nkea Fuanya, rekao je da su otmičari tražili otkupninu.

Označeno u