S dna mora jato dupina iznijelo ikonu Djevice Marije na plažu

U prilično neobičnoj pojavi, jato dupina “vratilo” je ikonu Majke Božje ljudima na plaži u Sočiju, izvještavaju The Russian People’s Line i Orthodox England.

Svjedoci događaja bili su pukovnik i njegova supruga koji su se 17. svibnja 2017. odmarali i uživali u atmosferi na plaži, a pozornost im je privukla skupina od dvanaest dupina koja je doplivala do same plaže. Zbunjeni par pitao se što tipično pametne životinje rade na plaži, kad su iznenada nešto bacile iz vode i odmah otplivale.

Objekt je bio prekriven blatom i naizgled potpuno nevažan. Iako su se i drugi ljudi izležavali na plaži, nitko na to nije obraćao pozornost. Na kraju je pukovnikova žena zamolila svog muža da ode vidjeti što je to, a nakon što je očistio blato, pukovnik je bio šokiran kada je otkrio da su dupini donijeli ikonu Bogorodice.
Kako je ikona završila na dnu oceana i kako su dupini znali da je treba vratiti na obalu, nitko ne zna. Možda su dupini u ikoni prepoznali milost svoga Stvoritelja i Njegove Prečiste Majke.

Pukovnik je zatim donio ikonu u Moskvu, i pokazao je Njegovoj Svetosti Patrijarhu Kirilu i ispričati mu čudesnu priču o tome kako je “pronađena”.

Zanimljivo je, ovo nije jedinstven događaj. Sličan se događaj dogodio 2013. godine, kada je ikona Iverske Majke Božje iz 1896. godine isplivala na obalu u Sočiju, uoči njenog blagdana 26. listopada.

 Izvor: Dnevno.hr

Označeno u